Mitsubishi Outlander 2013

Mitsubishi je predstavio potpuno novu treću generaciju svog krosover modela na 82. ženevskom sajmu automobila. Oblik i stil novog Outlander-a neće doći kao veliko iznenađenje jer veoma liči na koncept PKS-MiEV koji je predstavljen u Tokiju prošlog decembra.

Mitsubishi kaže da je enterijer urađen od visoko kvalitetnih materijala sa tapaciranim površinama i plastikom koja je meka na dodir. Kao Outlander druge generacije, novi model će nastaviti trend sa 5 i sa 7 sedišta. Outlander je dug 4.6m, 1.8m širok i 1.6m visok, a međuosovinsko rastojanje je 2.6m, što je identično merama aktuelnog modela

Model za evropsko tržište će biti dostupan sa izborom od dva različita motora, i to sa 2,0-litarskim MIVEC benzinskim agregatom od 150ks i maksimalnim obrtnim momentom od 195Nm i sa 2.2-litarskim Clean Diesel agregatom koji razvija 150ks i 380Nm obrtnog momenta. Oba motora će biti ponuđena sa ponogom na prednjim i na svim točkovima. Benzinski motor se može povezati sa 5-stepenim manuelnim menjačem ili  sa CVT menjačem, dok se dizel jedinica nudi sa 6-stepenim manuelnim ili 6-stepenim automatskim menjačem. Start-stop funkcija dolazi kao standard na svim modelima. Pogon na svim točkovima je opcija. Opseg motora će biti dodatno proširen početkom 2013 sa novim plug-in hibridnim pogonskim jedinicama koje se povezuju sa 2.0-litarskim četvorocilindričnim benzinskim motor sa 2 elektromotora, jedan na svakoj osovini. 

Prodaja će početi u trećem kvartalu tekuće godine, a cene još uvek nisu poznate, mada nebi trebale da puno odstupaju o cena aktuelnog modela.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group