MINI Countryman JCW

Najveći MINI-jev model Countryman je pao u ruke kompaniji John Cooper Works, a svoj debi će doživeti na sajmu automobila u Ženevi.

Novi JCW Countryman je opremljen ALL4 sistemom (pogon na sva 4 točka) i 1.6-litarskim turbo četvorocilindričnim benzinskim agregatom, kojeg karakteriše direktno ubrizgavanje i promenljivi sistem kontrole ventila. U Evropskoj specifikaciji, jedinica je deklarisana na 218ks i 280Nm maksimalnog obrtnog momenta, odnosno 300Nm sa overboost funkcijom.

Sa standardnom 6-stepenom manuelnom transmisiom, ubrzanje od 0 do 100km/h traje 7 sekundi, a  maksimalna brzina je 225km/h. Kada je opremljen opcionom 6-stepenom automatskom transmisiom, do 100km/h stiže takođe za 7 sekundi, a maskimalna brzina je 223km/h. Ujedno ovo je prvi JCW koji se nudi sa automatskom transmisiom.

Kao i drugi JCW modeli,  Countryman koristi sportskog podešeno ogibljenje koji smanjuje visinu u ovom slučaju 10mm, agresivniji izduvni sistem, aero paket koji ukljušuje prednji spojler, zadnji difuzor, bočne spojlere, krovni spojler i 18-inčne aluminijumske felne.

Takođe dobija Sport dugme koje pojvećava odziv i zvuk motora, a upravljanje je sada tvrdje i sportsko. Cene ovog modela će biti poznate nakom sajma automobila u Ženevi.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group