Mercedes-AMG Project One izluđuje tokijsku publiku

Više slika

Više slika

Mercedes-Benz i AMG daju nam uvid u budućnost mobilnosti sa svojim premijerama koje su po prvi put predstavljene na azijskom kontinentu...

Najuzbudljivija je svakako premiera Mercedes-AMG Project One, koji je debitovao pre mesec dana na sajmu automobila 2017 Frankfurt Motor Show, o kom smo već govorili, a on je trenutno izložen u Tokiju gde će ostati sve do 5.novembra ove godine.

Razvijen upotrebom Formula 1 tehnologije, ovaj hiperautomobil sa dva sedišta u sebi ima 1.6 litarski V6 motor sa turbopunjačem i četiri električna motora. Oni sarađuju kako bi zajedno izbacili oko 1.000 konjskih snaga, što mu daje ubrzanje od nula do dvesta kilometara na čas za samo šest sekundi i vodi ga do maksimalne brzine koja je veća od 350 kilometara na sat.

Prvi proizvodni primerci impresivnog Mercedes-AMG Project One će se naći na ulicama za dve godine, a svih 275 jedinica koliko je u planu da bude proizvedeno su već obećane, uprkos njihovoj astronomskoj ceni od 2.27 miliona evra.

Na 2017 Tokyo Motor Show, ovom egzotičnom hiperautomobilu će se pridružiti i GLC F-Cell koji sada ulazi u svoju predproizvodnu fazu. Ovaj model kombinuje ćelije sa gorivom i tehnologiju baterija u formi PHEV, i može preći do 437 kilometara u NEDC modu, ali i do 49 kilometara sa pogonom na struju.

Kada govorimo o Mercedes-Benz kompakt porodici vozila, tu na scenu stupa Concept EQA, koji je po prvi put takođe predstavljen u Frankfurtu. Sada je, kao i Project One izložen na tokijskom sajmu, gde paradira sa svojim Sensual Purity dizajnerskim jezikom, dva električna motora, permanentnim AWD sistemom i sposobnošću da pređe oko 400 kilometara između punjenja.

Na kraju, tu je i Smart Vision EQ ForTwo, odnosno autonomni EV koncept gradskog automobila koji pripada EQ brendu. Konstruisan sa deljenjem na umu, ovaj mali koncept ima futuristički dizajn eksterijera i nema kontrole u kabini, a njime se upravlja preko pametnog telefona ili glasovnim komandama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group