Mercedes-AMG G63 debituje u Ženevi

Više slika

Više slika

Svi ljubitelji neprevaziđenih Mercedes terenaca, neće morati da čekaju dugo kako bi videli novi Mercedes-AMG G63...

Kako je nezvanično objavljeno, nemački proizvođač automobila planira da svoju novu liniju predstavi premijerno na sajmu automobila u Ženevi, 2018. Geneva Motor Show, početkom sledećeg marta.

Marketinški direktor sektora za proizvodnju G klase, Ian Džejms, izjavio je nemačkim medijima da njihova nova AMG verzija popularnog terenca neće ostati neiskorišćena i nalazi se nedaleko od tržišnog plasmana, prvenstveno iz razloga što je veoma popularna.

Pored vizuelnih promena koje se tiču putničke kabine i eksterijera novog modela AMG G klase, šasijskih ojačavanja, redizajniranja kočionog sistema, između svega ostalog, Mercedes-AMG G63 dobiće pojačanje u vidu sveprisutnog četvorolitarskog twin-turbo V8 motora. Ova jedinica je u mogućnosti da proizvede više nego solidnih 604 ks i 850 Nm obrtnog momenta, koliko je slučaj u novom modelu E63 S linije.

Za sada nije poznato da li će Mercedes-AMG korporacija pružiti novom G63 automobilu isto ovoliko snage ili će je ipak sačuvati za moguću vrhunsku verziju linije G63 S. Međutim, mnogo više od jedne AMG verzije nove G klase stiže na tržište u dogledno vreme, a pošto je stara G65 V12 verovatno zauvek deo istorije i neće imati povratak, kako su mnogi očekivali, S nivo deluje kao veoma moguća opcija.

AMG G53 trenutno predstavlja deo nešto drugačijeg scenarija, a nakon što je nemački proizvođač automobila predstavio nove i redizajnirane varijante istog „53“ opsega i modele E klase kupe i kabriolet, ali i CLS automobila, na prethodnom detroitskom sajmu automobila, Detroit Auto Show, po svemu sudeći bismo trebali još malo da pričekamo kako bismo videli kako će se stvari u ovom polju odvijati i šta će terenska varijanta imati da ponudi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group