Mazda predstavlja MX5 koncept u kabrio varijanti

Više slika

Više slika

Celu ovu priču otpočinje Mazda3 Custom Style, koji je zasnovan na sasvim novom modelu, koji je prethodnog meseca debitovao na sajmu automobila u Los Anđelesu…

Mazda brend nam nije rekao mnogo toga o ovom vozilu, ali smo videli da je hatchback opremljen aerodinamičnim stilskim paketom koji ima prednji spliter, produžene stranice i sjajno crni zadnji branik. Automobil takođe ima BBS točkove sa prečnikom od 18 inča, kao i skromno redizajnirani enterijer opremljen sportskim pedalama i specijalnim patosnicama.

I dok nam je ovaj sajam dao prvi pogled na prilagođenu verziju sasvim novog Mazda3 modela, prava zvezda će biti Roadster Drop-Head kupe koncept, koji je baziran na MX-5 Miata modelu, a koji poseduje sklopivi karbonski tvrdi krov, koji nam obećava povećanu rigidnost.

Pored novog laganog krova, MX-5 je takođe opremljen prednjim spliterom, aerodinamičnim stranicama i RAYS točkovima koji u prečniku mere 16 inča. Druge modifikacije uključuju prednju kuku za vuču, Recaro sedišta i aluminijumske pedale. Što se performansi tiče, tu je novi zamajac, vazdušni filter visokih performansi i diferencijal ograničenog proklizavanja.

Mazda će takođe predstaviti modifikovane verzije CX-5 i CX-8 modela. Prvi od njih ima dodatne plastične elemente na svom telu koji su popunjeni aluminijumskim insertma. CX-5 takođe ima unapređeni enterijer sa aluminijumskim pedalama, osvetljenim delovima vrata i patosnice sa “mirišljavom” funkcijom.

CX-8 Custom Style model je nešto drugačiji i ima točkove kreirane od aluminijuma, sa prečnikom od 20 inča. U enterijeru, ovaj model je dobio ista unapređenja kao i CX-5, pa stoga nudi veoma interesantan stil sa novim dodacima, koji su definitivno doprineli našem pozitivnom prvom utisku.

Tokijski Auto Salon počinje 11.januara, a sigurni smo da će Mazda i tada oduševiti svojom predstavom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group