Mazda će predstaviti svoje prvo elekrično vozilo u Tokiju

Popularni japanski proizvođač automobila najavio je da će 23. oktobra, na sajmu u Tokiju predstaviti svoje prvi električni automobil...

I Mazda je odlučila da se pridruži ostalim auto kompanijama i da uplovi u svet elektro vozila. Kako vreme prolazi, sve je jasnije da će fosilna goriva nestati i da ćemo morati da potražimo druge vrste energije kako bismo pokretali naše metalne mezivmce. Takođe, fosilna goriva stvaraju ogromna zagađenja na planeti i povećavaju temperaturu, što je pokazala i statistika, jer je jul mesec ove godine bio najtopliji u ljudskoj istoriji.

Mazda nije otkrivala mnogo detalja koji su vezani za ovaj automobil osim izjave da se ovde radi o „potpuno novom modelu“. Prototipovi koji su prikazivani pre nekoliko meseci pokazali su da se ovaj auto pravi na školjci Mazda CX-30 modela, ali iz Mazde tvrde da su to bili samo počeci i da će novi elektro automobil biti nešto sasvim novo i sveže.

Nikakve informacije o agregatu nisu poznate, ali se veruje da će Mazda koristiti sličan motor koji se pojavljivao u prototipovima. Reč je o elektro motorima koji mogu da pređu 240 kilometara sa jednim punjenjem i koji razvijaju oko 140 konjskih snaga.

Ipak, tačne detalje i potvrde ćemo saznati za tačno mesec dana, kada se bude otvorio dugoočekivani sajam automobila u Tokiju.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group