Maserati Levante GTS - 550 ks čiste Ferrari snage

Više slika

Više slika

Maserati Levante je predstavio svoj novi GTS model, zajedno sa ekstenzivnom listom poboljšanja i moćnim V8 motorom koji diše vazduh iza velike prednje maske...

Predstavljen publici prvi put na Goodwood Festival of Speed događaju, ovaj model koristi identičnu V8 jedinicu zapremine 3,8 litara, kao i Quattroporte GTS model i kreiran je u Maranelo fabrici kompanije Ferrari.

Pogonski sklop je rearanžiran kako bi radio zajedno sa sistemom pogona na svim točkovima i isporučivao 542 ks i 730 Nm obrtnog momenta na sve četiri strane. Maserati tvrdi da Levante GTS zahteva svega 4,2 sekunde kako bi dostigao stotku iz mesta i može ubrzati do maksimalnih 292 km/h.

Kao dodatak ovom moćnom motoru iz sedan blizanca kompanije Maserati, Levante GTS takođe donosi i tjuniranu šasiju, zajedno sa redizajniranim eksterijernim karakteristikama. Poslednje se fokusiraju na snižavanje prednjeg dela i zadnjeg branika, koji, prema italijanskom proizvođaču, pruža sportski, ali sofisticiran izgled, pre svega.

U putničkoj kabini se nije promenilo puno toga, ali će svi budući kupci moći da uživaju u standardnoj Full Premium koži ili opcionim Pieno Fiore kožnim finišima, pored sportskih pedala i premijum audio sistema kompanije Harman Kardon, sa 14 zvučnika.

Pored novog Levante GTS modela, Maserati je takođe, na ovom sajmu predstavio i Levante Trofeo. Sa evropskom premijerom nakon debija u Njujorku ranije ove godine, ovaj model otkriven je sa 582 ks i 730 Nm obrtnog momenta, koji dolaze iz V8 jedinice sa dve turbine, omogućujući modelu da ubrza do stotke za 3,9 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od preko 300 km/h.

Italijanski proizvođač automobila redizajnirao je menjače Ghibli, Quattroporte i Levante serija, premijerno predstavljenih u liniji Levante Trofeo, zajedno sa MTC+ informativno zabavnim sistemom, koji sada dolazi kao standard u sva tri modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group