Maserati koristi šangajski sajam kako bi predstavio svoj prvi hibridni SUV

Više slika

Više slika

Kompanija Maserati predstavila je novi Lavante Hybrid model na šangajskom sajmu automobila, Shanghai Auto Show, kreirajući novo poglavlje u strategiji elektrifikacije ovoga branda, nastaloj za petama premijere Ghibli Hybrid linije prošle godine...

Nova elektrifikovana varijanta Maserati Levante modela, ujedno je i prvi hibridni SUV automobil sa trozubcem na svojoj prednjoj masci, napajan dvolitarskim četvorocilindrašem, dodatno opremljenim 48 volta jakom starter-generator jedinicom na kaišu i zajedno uparenim sa osmostepenom transmisijom. Srednji hibridni sklop Levante modela stvara 325 ks i 450 Nm obrtnog momenta i čitava linija dostupna je sa pogonom na svim točkovima.

Italijanski proizvođač takođe tvdi da je njegov novi Levante Hybrid lakši od šestocilindričnih benzinskih i dizel varijanti sa 2.090. kg i dolazi sa boljom distribucijom kilaže, pošto mu je baterija postavljena pozadi. Za ubrzanje do stotke iz mesta, novi Maserati zahteva šest sekundi, sa maksimalnom brzinom od 240 km/h. Kompanija je takođe obećala i to da će novi elektrifikovani Levante i dalje zvučati kao Maserati.

Novi Maserati Levante Hybrid poseduje plave detalje na eksterijeru kako bi identifikovao svoj hibridni pogon, uključujući i bočne usisnike vazduha, kočiona klešta i trozubac na C stubovima. Ista plava nijansa može biti viđena u enterijeru putničke kabine, sa prošivenim istorijskim znakom na uzglavljima sedišta.

Poslednji Maserati Connect informativno-zabavni sistem predstavljen je kao deo poslednjih modifikacija Levante linije i sada koristi veći 10,1 inča veliki ekran osetljiv na dodir, displeja visoke rezolucije sa dizajnom bez rama. Ovaj novi sistem baziran je na Android Automotive operacionom sistemu i povezan je u svakom momentu i u svakom delu planete. Vlasnici nove linije mogu izabrati Maserati Connect App ili virtualnog ličnog asistenta Amazon Alexa ili Google Assist, kako bi ostali u kontaktu sa svojim vozilima.

Dodatno, premijerna verzija novog Maserati Levante Hybrid SUV modela biće obeležena metalik troslojnim eksterijernim opcijama boja, nazvanim Azzurro Astro, koje će biti dostupne putem posebnog programa za prilagođavanje, Maserati Fuoriserie.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group