Lexus UX debituje na ženevskom sajmu atuomobila

Više slika

Više slika

Leksus bi mogao da iskoristi ženevski sajam automobila kako bi predstavio svoj krosover model ulaznog dela opsega, smeštenog ispod NX linije...

Za sada ništa nije zvanično, ali pouzdani izvori sugerišu da će ovaj model biti predstavljen u martu mesecu i svoju inspiraciju duguje UX konceptu, koji je originalno debitovao u Parizu pre dve godine. Po svemu sudeći, Ženeva svakako predstavlja najboljeg kandidata za plasiranje nove linije, a do sada nismo ni jedanput pogrešili u svojoj proceni.

Međutim, malo toga je poznato o ovom modelu, ali izvršni direktor i potpredsednik Lexus International korporacije, Joširo Sawa, prethodno je potvrdio planove njegovog brenda vezane za UX. Pre dve godine, direktor je tvrdio da novi model baziran na ovom konceptu nije toliko daleko i da će igrati veoma veliku ulogu u privlačenju mlađe populacije kupaca.

Potpredsednik i generalni menadžer kompanije Lexus, Džef Braken, takođe je izjavio: „Naša predstavništva širom sveta izvršila su veliki pritisak na kompaniju kako bi ovaj konceptualni automobil ugledao svetlost dana i prešao sa „papira“ u proizvodnju. Nova linija bazirana na njemu definitivno predstavlja nešto što naši verni kupci zahtevaju“.

Za sada ostajemo u gotovo potpunom mraku što se tiče proizvodnog modela takođe, ali je kompanija već postavila svoje UX 200, UX 250 i UX 250h serije u zvaničnim predstavništvima zaduženim za zaštitu intelektualne svojine. Nije bilo ni reči o specifikacijama novog krosovera, ali on će najverovatnije biti ponuđen sa četvorocilindričnim motorom, zajedno sa jednom ili više hibridnih opcija.

Koncept poseduje 440 centimetara u dužini, 200 u širini i 152 cm u visini, sa bazom točkova koja poseduje razmak od 264 cm. Ukoliko proizvodna verzija krosovera zadrži slične dimenzije, ona će verovetno biti neznatno manja od Mercedes GLA, ali veća od Audi Q3 automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group