Lexus LF-1 predstavlja budućnost SUV opsega kompanije

Više slika

Više slika

Lexus je predstavio svoj najnoviji LF-1 Limitless koncept automobil na sajmu automobila u Detroitu...

Ovaj projekat predstavlja naprednu viziju kompanije i budućnost njenog luksuznog opsega. Sudeći prema CALTY dizajnerskom i istraživačkom studiju kompanije, smeštenom u Kaliforniji, novi Lexus LF-1 Limitless koncept automobil dizajniran je kako bi izgledao kao liveni metal skovan u najfiniji japanski mač, ujedno predstavljajući sledeći korak u dizajnerskom polju ove kompanije.

Lexus je odbio da otkrije bilo koje specifikacije vezane za pogonski sklop LF-1 koncepta, ali ono što se krije ispod njegove haube, baš kao i kod bilo kog koncepta, može doći sa širokim izborom, koji može uključivati sve, od gorivnih ćelija, preko priključnih hibridnih, do benzinskih i čisto električnih varijanti.

Dizajneri kompanije veoma su ponosni na atletske proporcije svog novog koncepta, obeležene dubokom putničkom kabinom unutar šasije, koja kombinuje aluminijumske točkove od 22 inča, kako bi automobilu pružila daleko moćniji izgled.

Još jedna veoma interesantna činjenica jeste to, da Lexus nije koristio hromirane elemente na karoseriji, ali je tu vretenasta rešetka koja svojim LED svetlima pruža vozačima dobrodošlicu. Ovaj LF-1 koncept ilustruje sve što se može dogoditi ukoliko Lexus doda novu krosover seriju postojećem opsegu. Ovo je predivna egzekucija i svi zaposleni u ovom brendu jedva čekaju da vide odgovore ovlašćenih predstavnika prodaje i kupaca.

Putnička kabina dizajnirana je radi maksimalnog komfora svakog putnika, zasnivajući svoj dizajn na tradicionalnoj japanskoj omotenashi ili gostoljubivosti. Kontrolna tabla više ne poseduje analogne tipke i dugmiće, a sada ih menjaju kontrole koje je  moguće aktivirati pokretom i minimalističkim displejom ispred njih. Kao što možemo očekivati od koncepta koji je projektovan za ovu godinu, Lexus LF-1 nudi mod potpuno Chauffeur autonomnog sistema takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group