Lancia Voyager S na sajmu u Frankfutu

Brend Lancia odabrao je Frankfurt za predstavljanje modela Voyager S i Delta MY 14, koji će se naći u prodaji na velikim evropskim tržištima od januara 2014. godine. Modeli Lancia Ypsilon Special Editions, Elefantino i S MOMODESIGN takođe će se šepuriti nemačkim pistama. 

Lancia Voyager S

  • Novi nivo opreme kao odrednica za veliki MPV segment.
  • Nova sjajna crna hromirana čeona rešetka i nove sjajne crne 17-inčne aluminijumske felne.
  • Štof i crna koža sa sivim šavovima i sjajnom crnom završnom obradom za dodatke na komandnoj tabli i volanu. 

Brend Lancia je izabrao Frankfurt da predstavi novi model Voyager S koji upotpunjuje seriju modela pružajući alternativu savremenijim stilom i proširuje S postavku. Nju su do sada činili Ypsilon S MOMODESIGN i Delta S by MOMODESIGN koji izražavaju „urbano šik“ prirodu brenda Lancia: novi oblik savremene elegancije, svestran i kreativan, plod mešavine urbanog, širokih shvatanja, opuštenosti, ekspresivnosti i šika, sofisticiranosti, prepoznatljivosti i visokog kvaliteta. 

U ovaj kontekst ulazi i model Lancia Voyager S koji će biti dostupan za kupovinu od januara 2014. godine na svim evropskim tržištima. Novu verziju u spoljašnjosti karakteriše nova sjajna crna čeona rešetka, nove 17-inčne sjajne crne aluminijumske felne i logo „S“ na vratima prtljažnika. Iste stilske karakteristike se mogu naći i u unutrašnjosti koju odlikuje crna koža i štof sa sivim štepovima, isti materijal na panelima vrata, sjajni crni dodaci na komandnoj tabli i volanu i „S“ logo na naslonima za leđa prednjih sedišta. 

Novom S verzijom model Lancia Voyager potvrđuje svoju poziciju odrednice velikog MPV segmenta i savršenog izraza prostora za emocije i iskustvo putovanja. U zavisnosti od tržišta, postavka je sačinjena od tri nivoa opreme (Silver, Gold i Platinum) i dva motora: novi turbodizel motor od 2,8L i 178 KS i V6 Pentastar benziniski motor od 3,6 L i 283 KS. 

Svi nivoi opreme imaju raskošnu standardnu opremu koja podrazumeva 17-inčne aluminijumske felne i krovne nosače (crne na S nivou opreme i hromirane na Platinum nivou opreme), dok putničku kabinu odlikuju prednja i zadnja sedišta presvučena kožom vrhunskog kvaliteta (kod S i Platinum nivoa opreme sedišta imaju grejanje i električno su podesiva). Volan sa audio-kontrolama i ručica menjača takođe su presvučeni kožom. 

Unutrašnjost modela Voyager dizajnirana je kao odraz udobne i prijatne dnevne sobe. Čvrst je, ali i fleksibilan, zahvaljujući Stow’n Go sistemu koji je deo standardne opreme u čitavoj postavci. Sistem omogućava da se drugi i treći red sedišta spakuju ispod poda, čime se dobija rekordni kapacitet od 4.100 litara. Kod Platinum nivoa opreme treći red sedišta može se spakovati i pomoću električnih komandi. 

U zavisnosti od nivoa opreme i tržišta, više od 40 funkcija aktivne i pasivne bezbednosti (ESP, tempomat, svetla za maglu, automatska prednja svetla, detekcija mrtvog ugla, senzor za pomoć pri isparkiravanju i aktivna zaštita pešaka) upotpunjuju standardnu opremu modela Lancia Voyager. Dodatak nedavno unet u bogatstvo standardne opreme čitave postavke jeste elektronski sistem Trailer Sway Damping, dizajniran da detektuje nagle pokrete prikolice i pomogne u rešavanju situacije. Ovaj inovativni sistem podrazumeva da model Lancia Voyager sada potpuno bezbedno može da šlepa karavan ili prikolicu. 

Voyager ima i veliki izbor sadržaja koji obezbeđuju optimalnu udobnost pri vožnji i zadovoljstvo putovanja, uključujući i automatski sistem kontrole klimatizacije sa tri zone, električno podešavanje sedišta i pedala i U-ConnectTM hands-free sistem sa iPod/MP3 čitačem u okviru kog se nalazi i funkcija navigacije i zadnje kamere za pomoć pri parkiranju. Konačno, ali ne i najmanje važno, sofisticirani „dupli DVD/Blue-Ray sistem zabave“ predstavlja ekskluzivnu dodatnu opciju koja podrazumeva DVD/Blue-Ray plejer sa duplim 9-inčnim ekranom na krovu za putnike u drugom i trećem redu, dva seta bežičnih slušalica, daljinski upravljač i dupli audio/video-ulaz za konekciju eksternih plejera.   

Retrovizori (koji imaju opciju grejanja), bočna vrata (kao deo standardne opreme za S i Platinum) i vrata prtljažnika električno su podesivi. Audio-sistem sa devet zvučnika, sabvuferom i do 506 W ukupne snage takođe su deo standardne opreme za Platinum nivo. Čak i kada je u pitanju muzičko izvođenje, Lancia Voyager ima sve što je potrebno za sva uzbuđenja koja želite na svakom svom putovanju. 

Konačno, model Lancia Voyager dostupan je sa dva motora koja pružaju kombinaciju tehnike i performansi radi neuporedive udobnosti i dodatnog unapređenja vašeg iskustva putovanja: moćni Pentastar V6 3,6 benzinski motor od 238 KS i sjajni 2,8 turbodizel u novoj verziji od 178 KS. Oba motora postoje u kombinaciji sa standardnim automatskim 6-brzinskim menjačem. 

Posebno karakterističan je novi 2,8 turbodizel motor od 178 KS (131 kW) sa Common Rail tehnologijom i izuzetno povoljnom sistemu snabdevanja gorivom usled maksimalnog obrtnog momenta od 360 Nm, dostupnog u veoma širokom operativnom opsegu (od 1 400 o/min do 3 400 o/min), pružajući veću fleksibilnost i reaktivnost u svim uslovima vožnje.

Model Lancia Voyager sa 2,8 turbodizel-motorom od 178 KS dostiže brzinu od 193 km/h i ubrzava od 0 km/h do 100 km/h za 11,5 sekundi. Njegova potrošnja goriva za kombinovani ciklus specifičan za taj tip iznosi 7,9 l/100 km, dok su emisije CO2 207 g/km. 

Na izložbi u Frankfurtu pojaviće se i modeli Lancia Voyager S – sa Billet srebrnom (Billet Silver) karoserijom i crnom unutrašnjošću u kombinaciji koža/tkanina, sa logom S na naslonima za leđa prednjih sedišta - i Lancia Voyager Platinum sa prepoznatljivom opcijom boje Maximum Steel, sa elegantnom unutrašnjošću od crne kože i Alcantara materijala. Oba vozila opremljena su novim 2,8 turbodizel-motorom od 178 KS (131kW) sa Common Rail sistemom za ubrizgavanje goriva i 6-brzinskim automatskim menjačem. 

Izvor: FIAT

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group