Kopija Macana stiže na sajam u Kini

Više slika

Više slika

Zotye iz Kine je promenio ime svog novog modela T700 u SR8, ali sve ostalo kod ovog klona Porsche Macana ostaje isto, a kompanija planira da predstavi ovaj automobil na sajmu u Pekingu...

 

Nove fotografije po prvi put prikazuju enterijer ovog modela, a Zotye je iskopirao čak i kabinu Macana, od volana i detalja, pa sve do donje centralne konzole, pa čak i sat na tabli. 

Do sada, kineske kopije su se obično koncentrisale na spoljni dizajn, dok je enterijer ostajao drugačiji. Izgleda da je izostanak odgovora zapadnih kompanija doveo do toga da više nema kočnica. 

Do sada je bilo nekoliko rasprava između zapadnih kompanija i kineskih, koje nisu dovele do rezultata. Jaguar Land Rover je prošle godine pokušao da spreči da se pojavi Jiangling Landwind X7 koji je bio identičan Range Rover Evoque modelu. Britanska kompanija je na kraju odustala, a direktor Ralf Speth je rekao, "Nema zakona koji mogu da nas zaštite, tako da ćemo ostaviti sve kako jeste". 

Zotye SR8 bi trebao da se nađe u prodaji u Kini u drugoj polovini godine sa cenom od oko 23 000€, što je četvrtina cene Porsche Macana, koji kreću od 80 000€. Snaga dolazi iz 190ks 2.0 turbo motora iz Mitsubishija, koji je povezan na petostepeni manuelni prenos, ili na šestostepeni automatik sa duplim kvačilom. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group