Koenigsegg u Ženevi predstavlja dva Regera i restaurirani CCX model

Više slika

Više slika

Koenigsegg hita ka Ženevi, gde će ove nedelje predstaviti trio ultra-skupih hiperautomobila, odajući počast prošlosti brenda i proslavljajući njegovu budućnost istovremeno...

U to ime, ševedski proizvođač egzotičnih modela, pripremio je dva modela iz svoje nove Regera družine, dok će jedan stariji CCX automobil biti predstavljen uz njih.

Prvi od dva Regera automobila finiširan je u Crystal White boji, sa čistim karbonskim linijama na prednjem delu i krovu, istaknutim narandžastim linijama. Ova varijanta takođe je opremljena opcionim Ghost aerodinamičkim paketom koji stvara veću silu potiska za 20%.

Druga mašina je nešto osorija i finiširana je Swedish Blue tonom sa Ocean Green akcentima, unutra i spolja. Oba vozila posebno su prilagođena kupcima i dolaze sa karbonskim točkovima marke Tresex, umotanim u Michelin Pilot Sport 4S gume.

Naravno, oba automobila poseduju unapređene varijante hibridnih sklopova kompanije, koje dolaze u kombinaciji petolitarskog twin-turbo V8 motora sa 1.100 ks i električne jedinice koja asistira i donosi još 670 ks. Zajedno, ova dva motora stvaraju kombinovanu snagu od 1.500 ks, koja se kanališe na zadnje točkove putem Koenigsegg Direct Drive transmisije.

Ovo su dva, od ukupno 80 primeraka ikada kreiranih i prodatih u rekordnom roku. Kada je to već slučaj, svi bogatiji vlasnici koji žele model iz druge ruke, mogu se opredeliti za nešto stariju varijantu, legendarni CCX model iz 2006. godine, koji će se pojaviti na istom sajmu pored dveju Regera.

Retki primerak koji će biti predstavljen poseduje volan sa desne strane i pokreće ga „twin-supercharge“ V8 mašina, koja svojih 806 ks šalje na zadnju osovinu putem manualne šestostepene transmisije. Ovaj model je prefarban u Royal Blue i opremljen prirodno obojenim kožnim enterijerom i sportskim finišima, odnosno paketom koji kupcima donosi dve godine fabričke garancije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group