Koenigsegg Agera S u Ženevu dolazi u Hundra izdanju

Kada znamo da je švedski Koenigsegg mala manufaktura iz koje izlaze ultra retki superautomobili, proslava proizvodnje stotog primerka sa ovim imenom ne bi trebalo da nas čudi.

Slavljenički primerak koji će se pojaviti sledeće nedelje u Ženevi je još jedno posebno izdanje modela Agera S, kojeg je Koenigsegg otkrio pred kraj prošle godine…

Kao što verovatno pretpostavljate, naziv “Hundra” je švedski izraz za broj 100. Kako bi automobil koji nosi tu oznaku bio poseban, njegova karbonska školjka ukrašena je listićima 24 karatnog zlata, a tu su i karbonski naplatci koje je Koenigsegg ranije stavio na model One:1. Kako je Koenigsegg još uvek u fazi objavljivanja teaser fotografija, o ovom automobilu se ne zna gotovo ništa. Tako jedino pretpostavljamo da će Ageru S u Hundra pokretati 5.0-litarski V8 sa 1.030 KS i 1.100 Nm obrtnog momenta.

Uz ovaj automobil, švedski brend će u Ženevi predstaviti i knjigu “0 to 100 in 10 Years” u ograničenom izdanju. Knjiga će na 300 stranica doneti do sada nepoznate činjenice i neviđene materijale uobličene u priču o nastanku ovog brenda.

Pogledajte teaser fotke!

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group