Kia Ceed u Ženevi

Kia je predstavila drugu generaciju modela Cee'd na 82. sajmu automobila u Ženevi.

Novi Cee'd je duži, širi i niži od svog prethodnika. U odnosu na prethodni model, novi Cee'd koristi elemente dizajna kao što su naglo nakošen A-stub, veoma dinamične bočne linije, novu ozbiljniju, agresivniju masku hladnjaka. Kia je uradila velike stvari na polju dizajna u poslednje vreme, a novi Cee'd je pun novih stilskih elemenata. Sviđaju nam se veliki farovi koji se protežu daleko u liniju haube  i koji su naglašeni sa LED dnevnim svetlima. Jedinstvene, 18-inčne felne izgledaju veoma kul i daju modelu Cee'd sportski izgled. Kia je takođe spremila i novi Cee'd karavan, pod nazivom SV, nudeći značajni teretni prostor za one kojima je potrebno više funkcionalnosti.

Što se tiče unutrašnjosti, ona nudi visok nivo kvaliteta, nudi detalje kao što su touch-screen ekran, poboljšanu ergonomiju i materijale koji su meki na dodir. Glavni kontrolni panel obavija se oko volana, stavljajući sve funkcije vozila na dohvat ruke vozaču, a glavne kontrolne grupe kao što su audio uređaj i klima su odvojeni da bi se stvorio utisak velikog i luksuznog vozila. 

U ponudi će biti pet motora, dva dizela i tri benzinca u rasponu od 89 do 133 konjskih snaga. Motori će biti upareni sa šestostepenim manuelnim menjačen i sa šestostepenim automatskim menjačem. Benzinski motor od 133 KS će imati automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. 

Iskreno, nismo bili neki preterani ljubitelji prethodnog modela Cee'd-a, zbog svog specifičnog izgleda, ali novi model Cee'd je stvarno veliki korak za korejskog proizvođača i izgleda odlično. Nema sumnje da će na našem tržištu postići veliki uspeh ako cena bude korektna, a verujemo da hoće. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group