Karavan za jedno mesto iznad svih - Jaguar XF Sportbrake

Više slika

Više slika

Jaguar je prihvatio ideju krosover modela sa linijama E i F-Pace modela, ali ništa ih nije sprečilo da prijatno iznenade sve prisutne predstavljanjem novog XF Sportbrake karavana u Los Anđelesu…

Spreman da se takmiči sa Mercedes E-Class karavanom, XF Sportbrake je stilska mašina koja sadrži LED farove i dugačak zaobljen krov. Model takođe poseduje dupli izduvni sistem i krovnu konstrukciju niskog profila i krovnim gepekom koji može izdržati otprilike 100 kg tereta, nalik skijama, daskama za snoubording i ostaloj zimskoj opremi.

Enterijer modela podseća na sedan varijantu, ali se ipak razlikuje zbog većeg prtljažnog dela koji je sada dobar za 897 litara. Kada se zadnja sedišta obore, kapacitet prtljažnika može biti povećan na 1.973 litre.

Standardni model dolazi sa osmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, ali tu su još i opcioni InControl Touch Pro sistemi sa desetoinčnim displejima. Ostale opcije uključuju digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, panoramski krov i Meridian audio sistem sa 17 zvučnika. Kupci takođe mogu poručiti enterijerno osvetljenje i sistem osvežavanja vazduha u putničkoj kabini, koji obećava neutralizaciju neprijatnih mirisa i ukljanjanje bakterija.

Model je opremljen trolitarskim V6 motorom sa super punjenjem, koji stvara 380 ks i 450 Nm obrtnog momenta. Ova mašina povezana je sa osmostepenim automatikom i standardnim pogonom na sva četiri točka. Ovakva postavka omogućuje automobilu da dostigne stotku iz mesta sa samo 5,3 sekunde.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group