Infiniti Q u Detroitu predstavlja naprednu tehnologiju sutrašnjice

Više slika

Više slika

Infiniti je predstavio svoj Q Inspiration Concept na NAIAS 2018. događaju...

Ovo je autombil koji reflektuje novi dizajnerski jezik ovog proizvođača, dok takođe naglašava formu premijum sportskog sedan modela koji bi se veoma lako mogao pronaći na tržištu u skorijoj budućnosti.

U eksterijeru, koncept poseduje klasičnu formu sedan modela, uprkos tome što dolazi u kupe proporcijama i poseduje krajnje elegantnu siluetu. Napred, ovaj model poseduje velike duple lukove maske hladnjaka, oštre linije na bokovima i haubi, kao i ventilacione otvore na rubovima točkova koji izgledaju kao sečiva.

Ostale zapažene eksterijerne karakteristike uključuju LED farove, zadnja vrata bez stubova i jednodelnu kompoziciju štop svetala postavljenu po širini gepeka.

Kada govorimo o visokokvalitetnim materijalima, putnička kabina inspirisana Q modelima unutar vrata poseduje džepove koji su kreirani 'Nishijin-ori' materiljalom, koji uključuje latni vaši papir, vunu i svilena vlakna. Pored svih luksuznih faktora, ovaj materijal takođe deluje kao visokotehnološki senzor i omogućuje putnicima da prebace i prilagode osvetljenje unutar ovih mesta za odlaganje stvari.

Ispor haube nastavlja se Q inspiracija, sa VC-Turbo pogonskim sklopom, koji nastavlja da prilagođava rejtinge svoje kompresije kako bi omogućio bolju efikasnost potrošnje goriva. Sudeći prema japanskom proizvođaču, ovaj motor će ponuditi potpuno novi pristup snazi namenjenoj segmentu limuzina srednje veličine, izazivajući ustaljena mišljenja da samo hibridne ili dizel jedinice mogu isporučiti visoke performanse i cifre obrtnog momenta uz dobru ekonomičnost potrošnje goriva.

Što se tiče bezbednosti, Q Inspiration poseduje sledeću generaciju sistema razvijenih sa ProPILOT autonomnim vozačkim karakteristikama, koje i dalje ciljaju ka apsolutnoj kontroli od strane vozača, ponašajući se kao neka vrsta kopilota. Međutim, kada su vozači spremni da se opuste i udobno zavale u sedištima sistem omogućuje potpuno autonomne mogućnosti, sa vožnjom na autoputevima u više traka i dodatkom autonavigacionih funkcionalnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group