Husein Bolt testira novi Porsche 911 Carrera GT3 model

Više slika

Više slika

Prema svemu sudeći, bivši osmostruki osvajač Olimpijskog zlata, Husein Bolt, nikako nije jedan od onih ljudi koji svoju penziju provodi skrštenih ruku zavaljen u udobnu fotelju…

Legendarni atleta nedavno je seo za volan najnovijeg Porsche 911 Carrera automobila, specijalno kreiranog za australijski Cup šampionat. Husein Bolt je predstavljao glavnog test gostujućeg vozača koji svoju ljubav prema brzini nikada nije uspeo da kotnroliše i uvek nastoji da je na određeni način kanališe.

Testovi su održani na Winton stazi, a najbrži čovek na planeti seo je u Porsche model, kojim je prethodno upravljao Kam Mekonvil, iz ekipe 23Red Racing. Husein Bolt je uspeo da upadne u test program zahvaljujući svom bliskom prijatelju i bivšem kolegi, australijskom sprinteru Džonu Stefensonu, koji će se trkati za 23Red Racing ekipu sledeće sezone australijskog Cup takmičenja.

Kada je nekome brzina u krvi, kao što je ovim momcima, ne treba da čudi što se, uprkos ograničenom iskustvu na trkačkim točkovima, Bolt savršeno snašao i ostvario zavidne rezultate prilikom testiranja Porsche 911 Carrera modela, što je lokalnim medijima Stefensen takođe potvrdio.

"Husein je odradio veoma dobar posao, posebno kada imamo u vidu da mu je ovo bio debi u Porsche 911 GT3 Cup automobilu. Bili smo svedoci veoma lepih rezultata i dobre vožnje u svakoj situaciji, dok je moj drug itekako impresionirao sve svojim sposobnostima da proceni brzinu i, na kraju, ostvari veoma zavidna vremena krugova."

Bivši vozač superautomobila Kam Mekonvil takođe je potvrdio da je jamajčanska zvezda prikazala velike potencijale tokom ovih testiranja.

"Ja sam zapravo, bio veoma iznenađen koliko je sve dobro prošlo, ali kao atleta takvog kalibra, Husein poseduje izvanredan refleks i savršenu koordinaciju oka i ruke, što je klučni faktor vrhunskog performansa i fuzije sa mašinom tokom trke."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group