Fiat Panda Antartica u Frankfurtu

Na Salonu automobila u Frankfurtu 2013. godine, u svom prvom pojavljivanju pred međunarodnim medijima, Fiat će prikazati model Panda Antartica, ograničenu seriju koja slavi 30. godina modela Panda 4x4...

Predstaviće i ekskluzivnu verziju Freemont Black Code, vrhunskog krosover modela brenda Fiat, kako u pogledu sadržaja, tako i u pogledu stila, i tri nove verzije motora za porodicu 500: 0,9 TwinAir od 105 KS, prvi put u postavci Fiat 500 i dve moćne jedinice – 1,6 MultiJet motor od 120 KS i 1,4 T-Jet benzinski motor od 120 KS – za Fiat 500L, Fiat 500L Trekking i Fiat 500L Living. 

Panda Antartica

  • Posebna serija koja slavi 30. godina uspeha za jedini 4x4 model u klasi gradskih automobila.
  • Dvobojna spoljašnjost i narandžasti detalji za atraktivan i prepoznatljiv izgled.
  • U prodaji krajem godine u ograničenoj seriji. 

Sa više od 400. 000 prodatih vozila, 3 generacije i raznim uspešnim specijalnim serijama: od lansiranja 1938. godine do danas, Panda 4x4 je jedinstveni koncept koji se izdvaja iz gomile. Kako bi proslavio svoj 30. rođendan, novi Panda Antartica će imati svoj debi u Frankfurtu: ograničena serija zasnovana na nivou opreme 4x4 Rock, vozilo koje pobeđuje rekorde prodaje prethodnih generacija sa mešavinom od 15% u Evropi. 

Nova specijalna serija se spolja odlikuje dvobojnom karoserijom, belom, sa crnim krovom, i izvesnim prepoznatljivim karakteristikama koje daju više karaktera malom 4x4 gradskom automobilu: sive 15-inčne aluminijumske felne dijamantske obrade, narandžaste ratkapne, svetla za maglu, zatamnjena stakla, narandžasti ukrasi na retrovizorima i poseban znak na centralnom stubu. 

Karakteristike unutrašnjosti podrazumevaju stilski sivi i narandžasti tapacirung, uz voljenu prilagodljivost i udobnost putničke kabine modela Panda koji su još jednom zagarantovani trosednim zadnjim sedištem sa 60/40 naslonima za leđa koji se sklapaju i vozačkim sedištem kome se može podesiti visina kao deo standardne opreme. 

U prodaji u ovoj ograničenoj seriji do kraja godine, model Fiat Panda Antartica će biti dostupan sa 0,9 TwinAir Turbo motorom od 85 KS i 1,3 MultiJet II dizel-motorom sa 75 KS, oba opremljena Start&Stop sistemom. 

Naravno, specijalnu seriju odlikuju sve prednosti 4x4 modela, kome je prošle godine britanski Top Gear magazin dodelio prestižnu titulu Najbolji SUV za 2012. godinu. Primenom „obrtnog momenta brzog odgovora” sistema vožnje, koji se po potrebi automatski aktivira, sa svakom situacijom u vožnji možete se suočiti hladne glave. Model Panda 4x4 odlikuje i sistem ESP (elektronske kontrole stabilnosti) sa funkcijom EDL (elektronske blokade diferencijala) kao delom standardne opreme. Ovaj sistem pruža dodatnu pomoć pri vožnji i kretanju po klizavom terenu. 

Panda Antartica pruža dinamiku i udobnost koja vam je potrebna da pređete duge i izazovne staze, zahvaljujući pre svega revidiranoj suspenziji – nezavisnoj MacPherson postavci prednjih točkova i međusobno povezanih točkova sa torzionom gredom sa zadnje strane – i šestobrzinskom menjaču sa niskom prvom brzinom, u kombinaciji sa TwinAir Turbo motorom, radi isticanja off-road karakteristika modela, obezbeđujući optimalno kretanje pri polasku uzbrdo. 

Kako bi obezbedio maksimalno prijanjanje na svaku površinu, novi model ima prednost specijalno razvijenih 175/65 R15 84T M+S zimskih guma i to je jedino gradsko vozilo kod kog su one deo standardne opreme. Posebne Snow Flake gume dizajnirane su, pored upotrebe na snegu i ledu, i za upotrebu na putevima i trkačkim zemljanim stazama. To znači da je kapacitet vuče na površinama sa slabim prianjanjem 20% bolji nego kod prethodnog modela. Treba naznačiti da ova krajnja fleksibilnost upotrebe ne utiče na potrošnju goriva ili tekuće troškove, jer sa stilom „Jednostavno više“ kod modela Panda Antartica kupac ne mora da brine o zameni guma svake nove sezone. 

Izvor: FIAT

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group