FIAT NA SALONU AUTOMOBILA U PARIZU

Novi 500L biće predstavljen publici i na Salonu automobila u Parizu, gde će praviti društvo novim verzijama Pande (4X4, Trekking i Natural Power) i Freemonta (benzinski motor od 2,4 l i paket Park Avenue)

Na predstojećem Salonu automobila u Parizu, koji traje od 27. septembra do 14. oktobra (27. i 28. septembar rezervisani su za predstavnike medija), Fiat predstavlja novu Pandu 4X4, Pandu Trekking, Pandu Natural Power, Freemont Park Avenue i Freemont 2.4 sa šestostepenim automatskim menjačem. 

Posebno mesto na izložbenom prostoru zauzeće i Fiat 500L, model koji se za svetsko tržište ekskluzivno proizvodi u Kragujevcu i čija je prodaja upravo počela. Da podsetimo, reč je o MPV vozilu B segmenta tržišta čija je karoserija dugačka 4,15 metara a oprema se Euro 6 benzinskim motorima maksimalne snage 95 i 105 KS (1,4 i TwinAir turbo) i Euro 5+ turbo dizelom od 85 KS (1,3 MultiJet 2).

Panda 4X4 je jedini model u svom segmentu s pogonom na sva četiri točka. Treća generacija nastavlja stazom uspeha koju su trasirali prethodnici, a nudi ESC (Electronic Stability Control) i ELD (Electronic Locking Differential) kao standardnu opremu. Ponudu motora čine 0,9 TwinAir Turbo (85 KS) i 1,3 MultiJet II (75 KS), oba sa Start&Stop sistemom koji omogućava znatno nižu potrošnju goriva u gradskim uslovima vožnje. 

Panda Trekking je stilizovana u off-road maniru, ali ima prednji pogon čije karakteristike su unapređene primenom inovativnog sistema Traction+. Zahvaljujući specijalnim algoritmima za kontrolu i upravljanje kočnim sistemom, kontrolna jedinica elektronski simulira ponašanje samoblokirajućeg elektromehaničkog diferencijala. Na taj način obezbeđene su znatno bolje karakteristike na klizavim podlogama u odnosu na one koje može da ponudi standardna “elektronika”. 

Panda Natural Power je prvi automobil na svetu s dvocilindričnim turbo motorom koji za pogonsko gorivo koristi metan. Maksimalna snaga TwinAir Turbo Natural Power verzije je 80 KS, potrošnja samo 3,1 kg/100 km u kombinovanom režimu vožnje, dok je emisija ugljendioksida svedena na 86 grama po kilometru – što je najbolji rezultat u okviru Grupacije Fiat i jedan od najboljih na tržištu. 

Na vrhu ponude game Freemont, sada se nalazi verzija Park Avenue. Namenjena je kupcima koji vode računa o svakom detalju, a opremljena je vrhunskim infotainment sistemom sa tač-skrin ekranom od 8,4 inča, satelitskom navigacijom, kamerom za vožnju unazad, premium audio uređajem od 368 vati, automatskim menjačem, naplacima od 19 inča i ostalom vrhunskom opremom. Freemont Park Avenue je dostupan s pogonom na dva ili sva četiri točka, a kupci mogu da biraju između dvolitarskog MultiJet 2 motora (170 KS) i novog benzinca od 2,4 litra, iste snage. 

Freemont 2.4 isporučuje se sa šestostepenim automatskim menjačem, a njegovih 220 Nm maksimalnog obrtnog momenta obećavaju puno zabave i uživanja tokom putovanja. O uspehu modela Freemont govori podatak o preko 36.000 prodatih primeraka od lansiranja, širom Evrope.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group