Fenomenalni McLaren 720S Spider predstavljen u Ženevi

Globalna premijera novog McLarena održana je na sajmu automobila u Ženevi i privukla ogroman broj publike...

Ono što su svi primetili kada su na podijumu ugledali novi 720S model jeste njegova fenomenalna plava boja i dizajn koji jednostavno ostavlja bez teksta. Sportska aerodinamična linija jasno naglašava da je reč o vozilu koje je napravljeno da obara brzinske rekorde i koje će ostvariti san svim automobilskim zaluđenicima.

McLaren kompanija se potrudila da maksimalno olakša ovaj automobil, kako bi on bio što brži, pa je veliki deo ovog vozila napravljen od ugljeničnih vlakna. To je dovelo da konačna težina ovog modela bude samo 1330 kilograma, što ga svrstava u pero lako kategoriju.

Pošto je reč o Spider verziji, to znači da se ovaj auto može transformisati u kabrioleta i to samo za 11 sekundi, kolko je potrebno da se tvrdi krov spusti. Otvaranje i zatvaranje krova možete vršiti ispod brzine od 50km/h, što znači da ne morate da stajete kako biste to uradili.

Ispod haube nalazi se moćni 4.0 litarski V8 motor koji proizvodi snagu od 710 konjskih snaga. To ovom automobilu omogućuje da postigne brzinu od 0 do 100 km/h za 2.8 sekundi.

Početna cena ovog automobila biće 315.000 dolara, ali će se cena povećavati u zavisnosti od dodatne opreme koju kupci budu izabrali.

Pogledajte galeriju:

Foto:Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group