Eadon Green će tražiti oko 1,1 milion evra za Zeclat model

Više slika

Više slika

Eadon Green Zeclat je bio jedan od najbržih automobila na ovogodišnjem sajmu automobila...

Sa svojom veoma interesantnom karoserijom i bojom, Zeclat predstavlja vozilo koje uspeva da privuče pažnju na sebe i pored svih prisutnih superautomobila, ali ne baš iz istih razloga, jer ovaj automobil izgleda prilično čudno.

Određeni svetski mediji imali su priliku za razgovor sa osnivačem i direktorom kompanije Eadon Green, Feliksom Eatonom, dobivši ovom prilikom neke insajderske informacije o novom modelu. Prema svemu sudeći, ovo nije prva abominacija koju smo mogli da vidimo od strane ovog brenda, jer je njihov prethodni model bio Black Cullin posedovao V12 čudovište dobijeno iz pogona Rolls-Royce kompanije. Zeclat bi, sa druge strane, trebalo da predstavlja veliki korak ovog brenda.

Za razliku od njegovog prethodnika, koji je bio prototip, Zeclat model, predstavljen na sajmu u Švajcarskoj, sve je bliže proizvodnoj traci. „Black Cullin će ostati unikatan automobil za mene“, izjavio je Eaton. „Zeclat Coupe mi možemo da proizvedemo, on nije koncept, on je predproizvodno vozilo.“

U svakom slulčaju, Eadon Grin ne planira da kreira previše primeraka, a u zavisnosti od zahteva, maksimalni kapacitet iznosi oko 25 jedinica godišnje. Ukoliko ovaj brend odluči da dostigne ovu cifru, cene modela bi mogle da se kreću oko pola miliona do nešto više evra.

Ukoliko samo pet kupaca godišnje zatraži od kompanije da kreira Zeclat model, cene bi mogle da skoče bliže jednom milionu evra.

Mnogobrojni detalji vezani za ovu liniju i dalje ostaju u vazduhu, ali postoji jedan aspekt sportskog automobila, baziranog na Corvette Grand Sport modelu, u koji je Eaton potpuno siguran, a to je činjenica da će njegov eksterijerni dizajn igrati ključnu ulogu u performansama. Iako Zeclat izgleda krajnje neobično, Eaton tvrdi da će aerodinamika predstavljati glavnu tačku.

Sada, svako ko može da pređe preko izgleda ovog modela i sazna kako 460 ks ovog moela zvuči u akciji, može sa uživanjem pogledati snimak koji sledi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group