E klasa na sajmu automobila

BG Car Show ove godine predstavlja mnoštvo noviteta, ali nova Mercedes E klasa je pokupila najviše kritika...


E klasa je nedavno bila prikazana na na evropskoj premijeri i to na sajmu automobila u Ženevi. Tada smo mogli da vidimo fotografije ovog neverovatnog automobila, ali sada imamo priliku da detaljno pogledamo ovu limuzinu.

Ovo je deseta generacija Mercedesove E klase i moramo priznati da se slažemo sa velikim brojem ljudi koji kažu da je ovaj automobil neverovatan. Ovo je limuzina koju opisuje  spoj elegantnih, uglađenih, ali i prepoznatljivih, sportskih Mercedes karakteristika. Vizuelno, ovaj automobil osvaja iz svakog ulga.

E klasa dolazi u tri motorne varijante. Osnovni benzinac, Mercedes E 200 opremljen je 2.0 litarskim motorom sa 184 ks (135 kW) i 300 Nm. Pored benzinskog, Mercedes nudi i opciju od dva dizel motora. Slabiji dizelaš  E 220d poseduje motor koji proizvodi 195 ks (143 kW) i 400 Nm, dok najsnažniji dizel, E 350d poseduje 258 ks i 620 Nm.

Enterijer ovog automobila je takođe impresivan. Kada sednete na vozačevo sedište, verovatno ćete se zapitati da li ste seli u automobil ili u avion. Kontrolna tabla poseduje dva masivna displeja koji zamenjuju standardne satove za brzinu, obrtaje, temperaturu itd. Drugi displej vam nudi multimedijalne mogućnosti kao što su radio, GPS, prikaz video snimka i slično. Ambijentala LED svetla u enterijeru samo su još jedan dodatak koji čini da se u ovom auotmobilu osećate neverovatno. Moramo spomenuti da nova E klasa dolazi i sa mnoštvom tehologških dodataka, pa su automatsko parkiranje, pomoć pri skretanju i „pomoćni pilot“ samo neki od dodataka koji ovaj neverovatni četvorotočkaš pruža.

Ovi luksuzni automobili neće biti jeftini pa će E200 koštati 43.944 €, E220d 45.000 evra, a E350d 52.848 evra.

Svi posetioci beogradskog sajma ovaj automobil mogu videti u hali 1.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group