Daimler u Šangaju predstavio proizvodni Smart ForJeremy

Dizajnerska saradnja između dizajnera Jeremyja Scotta i Smartovog dizajnerskog ogranka urodila je studijom ForJeremy koja je javnosti prezentovana na prošlogodišnjem salonu automobila u Los Anđelesu.

Ta studija odmah je bila predodređena za izlazak na ulicu, a istu vest vrlo je brzo potvrdilo i sama kompanija. Nekoliko meseci kasnije Smart je donekle ublažio dizajn tog automobila i pripremio ga za serijsku proizvodnju u koju ulazi uskoro…

Smart ForJeremy, odnosno njegova proizvodna verzija, predstavljen je na salonu automobila u Šangaju. Automobil inspirisan “krilatom” kolekcijom Adidasovih patika koje je dizajnirao tvorac ovog vozila, u Kinu je došao u proizvodnom obliku.

Već na prvi pogled vidljivo je da je Smart malo ublažio njegov dizajn, pa su krila po kojima je specifičan sada malo manjih dimenzija. Njihov donji deo zamenjen je klasičnim svetlosnim sklopovima, a Smart ForJeremy dobio je i jednostavnije naplatke, klasičniji prednji branik i masku, i izgubio brdo hroma koji je imao u konceptnoj varijanti.

Proizvodnja ovog noviteta počinje ovog meseca, a kupci Smarta ForJeremy moći će da biraju između tri pogonska agregata koja će pokretati ovaj novitet.

ForJeremy će tako biti dostupan u klasičnoj EV izvedbi s elektromotorom snage 75 KS, u Brabus EV izvedbi s elektromotorom snage 81 KS i pogonjen benzinskim motorom sa 102 konjske snage, koji pokreće klasičnu Brabusovu verziju ovog mališana.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group