Corbellati Missile stiže u Ženevu sa 1800 ks

Geneva Motor Show sajam automobla ne bi bio to što jeste kada ne bi posedovao neke od nedavno formiranih kompanija koje svetu obećavaju nove hiperautomobile...

Ove godine, glavni proizvođač koji će svetu predstaviti svoje delo direktno iz Ženeve, jeste kompanija Corbellati. Nemojte se čuditi ukoliko nikada niste čuli za ovaj brend, nismo ni mi, ali njegova ambicija cilja ka mesecu. Vođena iskustvom nastalim u decenijama dugom radu sa umetninama i dragim kamenjem, istoimena porodica sada se priprema da predstavi svoje delo na četiri točka, nazvano Corbellati Missile.

Dizajn ovog automobila evocira na klasično projektovan italijanski sportski automobil, nalik modelu Alfa Romeo 33 Stradale ili Ferrari 330 P4, koji takođe poseduju nisku i okruglu formu, međutim, cifre performansi Corbellati Missile modela predstavljaju deo naučne fantastike.

Ispod haube automobila nalazi se devetolitarski twin-turbo V8 motor, sa aluminijumskim blokom, četiri  ventila po cilindru i četiri bregaste osovine. Ova aždaja poseduje izlaznu snagu od 1.800 konja, od kojih se svaki šalje na zadnju osovinu putem šestostepenog „transaxle“ menjača i, hvala nebesima, diferencijala ograničenog proklizavanja.

Sa ovoliko nenormalnom količinom snage u karbonskoj šasiji i karoseriji, Corbellati želi da njegov metak dostigne brzinu od 500 km/h. Karbonsko keramičke kočnice i adaptivno vešanje zaduženi su za održavanje ovog automobila na planeti Zemlji.

Ova maksimalna brzina značajno je veća od one koju razvijaju modeli Hennessey Venom GT i Koenigsegg Agera RS automobili, koji su upisali cifre veće do 434 km/h. Da li će se Corbellati zaista pokazati kao brži od njih, ostaje da vidimo, mada do tada ne prestajemo da sumnjamo.

Samo je nekoliko modela na svetu sposobno da dostigne ovoliku brzinu, a to je dokazano na pravim linijama. Bugatti je korsitio Ehra-Lessien test stazu VW grupacije, dok je Hennessey svoj let upotpunio na poligonu Kennedy Space Center ustanove. Koenigsegg je za svoje testove koristio jedan zatvoreni put u Nevadi, a ko zna za koju će se opciju opredeliti kompanija Corbellati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group