Bugatti predstavio NAJSKUPLJI automobil na svetu u Ženevi

Više slika

Više slika

Popularna auto kompanija napokon je predstavila skupoceni La Voiture Noire model...

Bugatti je najavio da će u Ženevi predstaviti ultraskupoceni i brzi automobil čije je ime bilo skrivano u tajnosti, ali sada je napokon došao trenutak kada je otkriveno o kojem vozilu je reč. La Voiture Noire je naziv ovog superautomobla koji zaista izgleda neverovanto i koji čini da se u istom trenutku osećate uzbuđeno, ali i pomalo uplašeno.

Pošto u prevodu njegovo ime znači „automobil noći“, on je kreiran tako da deluje kao fantomsko vozilo u koje možete videti samo presijavanje oklonih svetala. Njegova crna silueta izaziva da se osećate kao da ste u prisustvu vozila iz budućnosti, što samo govori koliko jak vizuelni utisak novi Bugatti ostavlja.

Ono šta je najviše posetioce sajma zanimalo jeste agregat koji pokreće ovo vozilo i Bugatti se potrudio da jasno objasni o čemu se radi. U ovom autu krije se snažni 8.0 litarski W16 motor koji razvija 1479 konjskih snaga. Reč je o istom motoru koji je smešten u modele Chiron i Divo, tako da od ovog automobila možemo očekivati i slične, ako ne i veće performanse.

Detalj koji oduševio posetioce sajma i sve one koji su posmatrali ovaj automobil jeste 6 auspuha koji se nalaze na zadnjem delu automobila i koji jasno pokazuju da je reč o zverskom automobilu koji topi asfalt.

Međutim, glavna stvaka ovog vozila jeste njegova neverovatna cena koja iznosi 18.9 miliona dolara. Još neverovatnije je i to što je ovaj automobil odmah prodat anonimnom kupcu.

Što se tiče njegovog izgleda, tu nećemo mnogo diskutovati, već ćemo vam pokazati fotografije i pustiti vas da uživate u prelepom Bugatti dizajnu.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group