Bentayga V8 predvodi Bentley kolonu put Pekinga

Više slika

Više slika

Kompanija Bentley objavila je svoje prisustvo na 2018 Beijing Auto Show sajmu automobila sa triom, koji uključuje i novi Bentayga V8 model...

Predstavljen početkom ove godine, poslednji automobil terenskog opsega britanskog proizvođača deli svoj četvorolitarski motor sa Porsche Panamera Turbo jedinicama.

Ova jedinica sa dve turbine generiše 550 ks i 720 Nm obrtnog momenta, što omogućuje luksuznom terencu da ubrza do stotke za svega 4,5 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 290 km/h. Bentley tvrdi da Bentayga V8 poseduje ukupan opseg od 746 kilometara i emituje 260 g/km CO2.

Sportska priroda ovog modela definisana je dalje karakterističnim zbukom V8 motora, duplim kvad izduvnim granama i opcionim karbonsko/keramičkim kočnicama. Kasnije su mu dodati i prednji diskovi od 440 mm i klešta sa deset klipova napred i 370 mm veliki diskovi pozadi.

Za redefinisanje komfora na zadnjoj klupi, zadužena je dugačka šasija Bentley Mulsanne modela, koji će se takođe pridružiti terencu na kineskom događaju. Opisan kao najluksuzniji Bentley model ikada kreiran, ovaj model nudi dodatnih 250 mm prostora za noge, kao ekskluzivnu karakteristiku individualnim zadnjim sedištima, staklom prekriveni prostor za odlaganje stvari, držače olovki i čaša, ručno obrađenu šperploču, metal, staklo i kožu, između svega ostalog.

Poslednja, ali ne i najmanje važna, jeste treća generacije Continental GT automobila. Ovaj automobil napajan je moćnim šestolitarskim W12 motorom sa dve turbine i 626 ks, matiranim, po prvi put, na osmostepeni manualni menjač duplog kvačila i koristi arhitekturu automobila od 48 volti, namenjenog aktivnom vozačkom sistemu, koji, sudeći prema proizvođaču, nudi veoma interesantno iskustvo vožnje, izuzetno upravljanje i ponašanje automobila u svim mogućim uličnim uslovima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group