Aurus Senat - ruski odgovor na Rolls-Royce Phantom

Više slika

Više slika

Nova ruska predsednička limuzina imala je svoj debi tokom inaoguracije Vladimira Putina maja meseca, a sada je civilna verzija ovog automobila predstavljena na moskovskom sajmu automobila, Moscow Motor Show...

Sudeći po ruskim medijima, vozilo je proizvedeno od strane novog brenda zvano Aurus, a to je skraćeno od „Russia’s Central Scientific Research Automobile and Automotive Engine Institute“. Kako je sve ovo stalo tu, nije nam jasno, ali model je nazvan Senat i biće ponuđen u dve opcije, sa kraćim i dužim međuosovinskim rastojanjem.

Na stvaranje ove linije uticali su Rolls-Royce automobili, a standardni model prema navodima meri 5.630 mm u dužini, dok mu međuosovinsko rastojanje iznosi 3.300 mm. Radi poređenja Rolls-Royce Phantom poseduje 5.762 mm u dužini i međuosovoinsko rastojanje od 3.552 mm.

Bez ikakvog daljeg iznenađenja, Senat limuzine fokusiraju se isključivo na luksuz, dok slike otkrivaju da model dolazi sa stilskom kabinom opremljenom premijum kožnim presvlakama drvenim i metalik akcentima. Ostale ključne stavke vredne pomena, predstavljaju digitalna instrument tabla i veliki informativno zabavni sistem, između ostalog.

U ponudi sa novim Senat modelima, biće dostupne i dve pogonske linije, uključujući V8 agregate zapremine 4,4 litara, podržane električnim motorom. Ovi motori stvaraju 590 ks i šalju ih na točkove putem devetostepenog automatskog menjača, u kombinaciji koja omogućuje automobilima da ubrzaju do stotke iz mesta za nešto manje od šest sekundi.

Svi imućni kupci Rusije ali i Evrope, koji tragaju za nešto prestižnijim opcijama, mogu se opredeliti za automobile opremljene V12 motorima zapremine 6,6 litara. Ova linija prema navodima, stvara oko 848 ks, što je svakako više od onoga koliko na trapu poseduje model Phantom, tačnije 563 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group