Aston Martin priprema sve adute za Ženevu

Više slika

Više slika

Predstavljen novembra meseca prošle godine, novi Vantage će postati uzdanica Aston Martin štanda na predstojećem sajmu automobila Geneva Motor Show...

Zapravo, u Ženevi će biti prvo javno pojavljivanje ovog modela na nekom događaju, a vredi napomenuti i to, da Vantage poseduje redizajniranu verziju DB11 platforme i koristi pogonski sklop dobijen iz AMG izvora.

Automobil je u mogućnosti da razvije stotku iz mesta za samo 3,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 313 km/h, zaslugom četvorolitarskog V8 motora koji stvara 510 ks i 685 Nm obrtnog momenta. Ova V8 jedinica matirana je na osmostepenu automatsku transmisiju, ali će manualni menjač uskoro biti ponuđen kontinentalnom delu Evrope, kao dodatna opcija.

Oba derivata novog DB11 automobila, nazvana Coupe i Volante, pokreće V8 motor, a biće postavljeni, po prvi put takođe, na Palexpo Exhibition Center štandu kompanije u Ženevi. Kabriolet varijanta za sada poseduje cenu od 216.495 dolara u Americi, gde je kupe V8 model jeftiniji za 17,500, što nam donekle može pružiti uvid u moguću cenu ovih varijanti kada zvanično stignu u Evropu.

Novi Vantage GTE kompanije Aston Martin naći će se na štandu u Ženevi potpuno spreman za svetski šampionat najizdržljivijih automobila, World Endurance Championship (WEC). Trkački automobil nalazi se u finalnim razvojnim fazama i uskoro će imati svoj debi na trci 6 Hours of Spa-Francorchamps koja se održava u maju. Ista mašina će se nakon ovoga uputiti na nešto zahtevniji zadatak u vidu 24 Hours Le Mans trke, mesec dana kasnije.

Predstavljen u zvaničnoj liveriji, Aston Martin Red Bull Racing F1 če biti prikazan na istom događaju, pre nego što započne svoju kampanju 2018 FIA Formula One World Championship takmičenja, koje startuje 25. marta u Melburnu, ali o ovom automobilu ćemo nešto kasnije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group