AMC Javelin AMX - model koga se i đavo plaši

Više slika

Više slika

Kompanije Ringbrothers i Prestone udružile su se kako bi predstavile svoj AMC Javelin AMX model iz 1972. godine, nazvan Defiant...

Premijerno predstavljen na SEMA sajmu automobila, Defiant je kreiran kao najluđi automobil koji je ikada kreiran od strane Džima i Majka Ringa, zbog njegove pojave, vrhunskih konstrukcionih tehnika i snage koja ostale konkurente može ostaviti u prašini.

Kada govorimo o poslednjoj stavki, automobil poseduje Hellcat V8 motor sa 6,2 litre zapremine, opremljen superpunjenjem kompanije Whipple, Holley Dominator gorivnim menadžmentom i Flowmaster izduvnim sistemom. Zahvaljujući ovim promenama, motor proizvodi neverovatnih 1.036 ks, a povezan je sa Bowler automatskim menjačem koji svu snagu šalje na zadnju osovinu putem šalthebla od ugljeničnih vlakana.

Kuća Ringbrothers nije se zaustavila ovde i produžili su bazu točkova ovog modela Javelin pomerajući točkove napred za 6,5 inča. Kao rezultat, prepoznatljivi lukovi točkova takođe su istureni napred i opremljeni karbonom koji se uklapa sa novom haubom, prednjim branicima, maskom i prednjom stranom modela. Firma je takođe instalirala nove branike, obime štopsvetala i detalje koji su upareni kako bi se uklapali sa solidnim blokovima aluminijuma.

Automobil poseduje Detroit Speed hidroformirani prednji donji ram i opremljen je sa novom šasijskom konfiguracijom i upravljačkim sistemom, dorađenim prednjim viljuškama i amortizerima kompanije RideTech. Tu je takođe i Chevy 12-bolt specijalno kreirano vešanje sa četiri linka napred i pozadi.

Ostale veoma zapažene karakteristike uključuju specijalno prilagođena sedišta, retro inspirisanu kontrolnu tablu i Kicker audio sistem. Tu su takođe i dvadesetoinčne felne marke HRE, dok je ovim točkovima priključen i kočioni sistem kompanie Baer.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group