Ženeva 2017: Suzuki Swift

Više slika

Više slika

Suzuki Swift najnovije generacije, trenutno debituje na ženevskom sajmu automobila…

Prodaja ovog modela bi trebalo da počne od juna ove godine. Kako bi zadovoljio sve potrebe evropskih kupaca, Suzuki brend je testove sa ovim modelom radio na evropskom putevima, gde su timovi lokalnih vozača koji se bave time pomogli da ovaj automobil dobije sve što mu je potrebno. Testiranje šasije otpočelo je u januaru prošle godine u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj, dok je sve ukupno testirano 90 različitih tipova suspenzije.

Novi automobil ima dužinu od 3.840 mm, sa širinom od 1.735 mm i visinom od 1.495 mm. Baza njegovih točkova iznosi pristojnih 2.450 mm, iako je uopšte gledano ovaj novi model oko 10 mm kraći od postojećeg.

Takođe, vredi pomenuti da u poređenju sa domaćim japanskim modelom, evropski Swift ima širi prednji i zadnji deo, koji meri 1520 mm. Pored svojih dimenzija, ovaj model nudi oko 25 % više prtljažnog prostora, zahvaljujući prtljažniku od 254 litra, što je oko 54 litara više u odnosu na aktuelni model.

U enterijeru, novi Suzuki nudi 23 mm vertikalnog i lateralnog prostora za poziciju zadnjeg sedišta, dok su prednja sedišta pomerena za 10 mm prema spoljnoj strani, povećavajući tako centralnu distancu između njih za 20 mm.

Po pitanju specifikacija, standardna ponuda ovog asortimana uključuje šest vazdušnih jastuka, klimatizaciju, kožni volan, DAB radio sa Bluetooth i četiri zvučnika, zadnje staklo za privatnost, LED dnevne farove, točkove od 15 inča, retrovizore u boji tela vozila i električne prozore napred.

Kupci koji pak žele nešto više, mogu se odlučiti za SZ-T verziju, koja je dostupna sa 1.0 litarskim Boosterjet motorom i ručnim menjačem. Ova verzija prethodno pomenutom spisku specifikacija dodaje kameru u zadnjem delu, točkove od 16 inča i maglenke. Na kraju, SZ5 model ima automatsku klimatizaciju, LED displej u boji od 4.2 inča, točkove od 16 inča, satelitsku navigaciju, napredni sistem detekcije sa dualnim senzorom za kočnice, ulaz u automobil i start bez ključa, kao i električne prozore pozadi.

Kada govorimo o motorima, prethodno pomenuti 1.0 litarski Boosterjet po prvi put je debitovao u Baleno modelu u junu prošle godine i S-Cross prošlog oktobra. On ima 111 KS, 170 Nm obrtnog momenta i DIT. Što se tiče 1.2 litarske Dualjet jedinice, maksimalni izlaz snage je 90 KS sa 120 Nm obrtnog momenta, što Swiftu omogućava da od nula do sto ubrza za 11.9 sekundi za SZ3 2WD i 12.6 sekundi za SHVS ALLGRIP model.

SHVS hibridni sistem je veoma lagan, a on koristi integrisani starter generator, koji igra ulogu generatora i starter motora. Što se tiče ALLGRIP Auto 4WD sistema, on je po prvi put predstavljen u prethodnoj generaciji Swifta 2014.godine i sada je dostupan kao opcija za model nove generacije SZ5, sa 1.2 litarskim motorom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group