Škoda predstavlja svoje adute spremne za Ženevu

Više slika

Više slika

Proizvođači automobila sa svih strana sveta uskoro će se uputiti u Ženevu, radi prisustvovanja na jednom od najjačih sajmova na svetu...

Među njima nalazi se i kompanija Škoda. Češki proizvođač automobila otkrio je svoje planove za premium automoto sajam u Evropi, a među modelima koje će predstaviti nalaze se novi koncept, osvežene verzije proizvodnih automobila, daleko luksuzniji krosoveri i nekoliko manjih modifikacija načinjenih na ostalim linijama i opsezima koje poseduje.

Bez ikakve sumnje, fokus kompanije Škoda tokom sledećeg sajma u Ženevi, biće postavljen na Vision X konceptu krosover modela, koji predstavlja manjeg rođaka Karoq i Kodiaq terenaca. Koncept urbanog terenca takođe poseduje poslednji dizajnerski jezik kompanije, ali i za sada nepotvrđeni elektrifikovani pogonski sklop.

Vision X će se pojaviti zajedno sa Kodiaq L&K edicijama koje kanališu duh osnivača ove kompanije dodajući im daleko veće točkove i terenske pneumatike. U Ženevi će se pojaviti i nova verzija modela Fabia, napajana ekskluzivno malenim motorom zapremine od tri litra, koji proizvodi od 60 do 110 ks.

Performansama orijentisan model Octavia RS debitovaće sa novim Challenge paketom. Iako dodatne informacije tek treba da budu predstavljene, ovaj paket obećava ekskluzivan dizajn i dodatnu opremu za enterijer i eksterijer, koja će biti dodata motoru od 245 metričkih konjskih snaga i elektronskom diferencijalu.

U međuvremenu vrhunska varijanta Superb sedan, sada će biti dostupna sa motorom od 272 ks matiranim na sedmostepeni menjač duplog kvačila, novim bezbednosnim karakteristikama i ambijentalnim osvetljenjem povezanim sa modovima vožnje. Škoda će nastaviti da koristi svoju novu digitalnu instrument tablu iz modela Karoq, Octavia, Superb i Kodiaq.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group