Škoda Octavia Combi u Ženevi

Škoda je objavila prve fotografije i tehničke detalje karavan verzije treće generacije modela Octavia. Octavia III Combi porasla je u odnosu na svog prethodnika i raspolaže većim prtljažnim prostorom.

Novi karavan preuzeo je stilske elemente sa poslednje generacije Škodinih modela, koje predvode kompaktna limuzina Rapid i Octavia III. U odnosu na aktuelnu Octaviju Combi, nova generacija ima i izmenjen dizajn zadnjeg dela, odnosno vrata prtljažnika, stop svetala i branika.

Škoda Octavia III Combi duža je od prethodne verzije ovog automobila za 90, a šira za 45 mm. Za komfor putnika još je značajnije to što je međuosovinsko rastojanje povećano za 110 mm. To će, kako kažu u češkom proizvođaču, obezbediti dodatni prostor za kolena putnicima na zadnjim sedištima. 


Zapremina prtljažnika koja je porasla na 610 litara, obaranjem zadnje klupe može se povećati na 1.740 litara. Pored toga, putnicima je u kabini dostupan veliki broj držača za flaše i pretinaca za odlaganje sitnica, dok se u prtljažnom prostoru, koji se policom može razdvojiti na dva dela, nalazi mreža za pričvršćivanje i obezbeđivanje stvari.

Osim standardne karavan verzije, na predstojećem auto-salonu u Ženevi biće prikazana i verzija 4x4. 


Škoda nije obajvila detalje o motorima, ali je saopšteno da će pogonske jedinice biti preuzete iz nove Octavije. Od benzinaca u ponudi će, između ostalih, biti i 1.4 litarski TSI motor sa 122 ks i 1.8 litarska TSI jedinica sa 180 ks. 

U Škodi ističu da će 1.6 litarski TDI koji u GreenLine verziji razvija 110 ks, prosećno trošiti samo 3,5 l/100 km uz CO2 emisiju od 89 g/km. Motori će biti upareni sa ručnim ili automatskim DSG menjačem sa duplim kvačilom. 

Više tehničkih detalja i informacije o početku prodaje i cenama nove generacije modela Octavia Combi očekujemo nakon premijere na Sajmu automobila u Ženevi.

Izvor: B92

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group