2018 Saleen S1 nudi 450 ks iz svog V4 motora

Više slika

Više slika

Kompanija Saleen je predstavila svoj najnoviji model S1 sportski kupe, na ovogodišnjem sajmu automobila Los Angeles Auto Show…

Spreman da bude plasiran na tržište sledećeg leta, S1 automobil sastoji se od stilske karbonske karoserije koja je veoma interesantna i svakako privlači pažnju. Prednjim delom ovog modela dominira ispupčeni nos koji je oivičen velikim usisnicima vazduha i veoma interesantni LED farovi.

Ovaj superautomobil poseduje ventilisanu haubu, nagnuto prednje vetrobransko staklo i duplu krovnu konstrukciju. Unikatne stilske karakteristike nastavljaju se na zadnjem delu S1 automobila takođe, sa prominentnim spojlerom i elegantnom trakom LED štop svetala. Ove komponente smeštene su iznad centralno montiranih duplih izduvnih grana i agresivnog difuzora.

Proizvođač automobila Saleen objavio je nekoliko fotografija na kojima se nalazi enterijer njegovog novog modela, ali i one su bile dovoljne kako bismo videli da se unutra nalazi obilje karbonskih elemenata, sa postavama i materijalima u dva tona, zajedno sa trokrakim upravljačem. Ostale istaknute karakteristike koje možemo primetiti jesu digitalna instrument tabla i informativno zabavni sistem.

Snaga ovog modela obezbeđena je iz turbo četvorocilindričnog motora zapremine 2,5 litara, koji proizvodi 450 ks (336 kW) i 474 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je spojen sa šestostepenim manualnim menjačem i zajedno omogućuju ovom veoma laganom sportskom kupe modelu od svega 1.218 kilograma da ubrza iz stanja mirovanja do stotke za 3,5 sekundi, pre nego što ga ubrzaju do njegovih maksimalnih 300 km/h.

Saleen S1 će startovati sa okruglom cifrom od 100.000 dolara, a ova relativno nova kompanija na tržištu trenutno prihvata sve ponude zaiteresovanih zajedno sa depozitom od 1.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group