2018 Ford Mustang RTR donosi 700 ks na SEMA sajam automobila

Više slika

Više slika

Kompanija Ford i Von Gitin Džunior predstavili su 2018 Mustang RTR pre njegovog zvaničnog debija na SEMA sajmu...

Sa ciljem da postane dostupan kod odabranih Ford prodavaca u najskorije vreme, 2018 Mustang RTR model ima štrafte preko svoje maske, LED dnevna sveta i naravno, RTR Design Package komplet. Ovaj model takođe dolazi opremljen specijalnim točkovima i sa plaketom koju potpisuje Von Gitin Džunior.

Inače, Von Gitin Džunior je američki samouki profesionalni drifter iz Merilenda, koji se trenutno takmiči u Formula D seriji u svom 2015 Monster Energy Nitto Tire Ford Racing Mustang RTR modelu. On je takođe kreator Mustang RTR modela, kako stare, tako i ove nove generacije.

Što se tiče detalja o ovom automobilu, Ford ih i dalje krije kao zmija noge, ali su potvrdili da će postojati Spec 1, Spec 2 i Spec 3 varijante. Poslednji model u ovom nizu će imati unapređenu verziju petolitarskog V8 motora koji je sposoban da proizvede do 700 konjskih snaga.

Dodatne informacije će svakako biti predstavljene uskoro, ali ono što trenutno znamo je da je prethnodi RTR Mustang model ponudio niže opruge, podesive stabilizacione šipke i sportski izduvni sistem. Spec 3 varijanta koja je kompletirala ovaj asortiman takođe je imala i Ford Performance super punjač, interkuler i unapređeni sistem injekcije goriva.

Kako Gitin kaže: „Neverovatno je šta je kompanija Ford uspela da postigne sa novim 2018 Mustang modelom kada govorimo o performansama i celokupnoj njegovoj prefinjenosti, ali RTR tim i ja jednostavno nismo mogli da se odvojimo od njega.“ Takođe, Gitin je dodao: „Verujem, a mnogi će se sigurno složiti sa mnom da je ovo jedan od najzabavnijih Ford Mustang modela koji se ikada našao na ulicama“.

S obzirom na sve prethodne uspehe koje je komanija Ford imala u ovom polju, svakako se možemo složiti sa Gitinom u njegovoj tvrdnji da će ovaj model biti veoma zabavan za vožnju. Ipak, ostaje da vidimo da li je ta tvrdnja istinita, nakon zvaničnih otkrivanja svih njegovih specifikacija.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group