Zašto kupci smatraju da su novi modeli pouzdaniji od polovnjaka

Više slika

Više slika

Sudeći prema nedavnim istaživanjima izvedenim od strane različitih agencija, jedan od najvećih razloga što se kupci opredeljuju za nove automobile jeste zabrinutost vezana za pouzdanost, koja može biti nepoznata u računici prilikom kupovine polovnjaka...

Veliki broj kupaca smatra da je novo bolje, a ovo mišljenje je toliko uvreženo da postavlja probleme pouzdanosti ispred svih ostalih prednostima novih automobila, povezanih sa karakteristikama kao što su poslednje tehnologije i bezbednosni sistemi. Nažalost, novi automobili nisu uvek bolji.

Na primer, jedna publikacija navodi da Jaguar F-Pace i Tesla Model X poseduju brojne probleme od samog plasiranja na tržište. Stvari su toliko loše za Model X, da su ga ocenili kao najnepouzdaniji automobil prošle godine.

Pored svih strahova od mogućih kvarova, 51% kupaca automobila tvrdi da kod novog automobila najviše voli garanciju koja ujedno dolazi. 46% ispitanika izjavilo je da ne želi nepotrebne neprijatnosti i popravke, odnosno, dodatno ulaganje u polovni automobil, dok je ostalih 46% uglavnom zabrinuto oko održavanja polovnjaka.

Ovo su sve validni argumenti, međutim, brojne službe koje se bave statistikama, sugerišu da je kupcima možda bolje da se oslone na starije verzije novih automobila, za kojima možda tragaju. Tačnije, uzmimo u obzir slučaj Subaru Impreza linije. Redizajnirani prošlogodišnji modeli ovog automobila poznati su po problemima vezanim za bagove i kvarove informativno zabavnog sistema, dok je godinu dana mlađa serija potpuno oslobođena virtuelnih kvarova.

Kako je direktor auto testiranja, Džejk Fišer, iz kompanije Consumer Reports naglasio: "Jednostavno je pogrešno smatrati da kupovinom novog automobila rešavate sve probleme vezane za pouzdanost". On je ovde, naravno, izvukao i sve podatke njegovog preduzeća, koje je utvrdilo da je pola miliona vozila, koja su prošla njihove testove na godišnjem nivou, pomoglo prilikom tačnih utvrđivanja činjenica da polovni i stariji modeli poseduju daleko manje problema od njihovih novih linija, na primer.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group