Zašto je Mercedes R63 AMG toliko moćan ali ipak nepopularan

Uprkos nedostatku prodajnog uspeha, pored relativno dobre cene, Mercedes R-Class modeli poseduju zaista dug vek trajanja...

Oni su kreirani između 2005. i 2013. godine, kada je čitava njihova linija prekinuta, radi fokusiranja na oblast terenskih vozila, sve popularnijih u svetu.

AMG verzije, doduše, predstavljaju najbrže modele R klase ikada kreirane, napajane 6,2 litra velikim V8 motorima, koji stvaraju 510 ks i 630 Nm obrtnog momenta, raspoređenih na sva četiri točka putem sedmostepenog automatskog menjača.

Uprkos kilaži većoj od 2,3 tone, R63 AMG model je mogao da ubrza do stotke iz mesta za neverovatnih pet sekundi, što ga čini brzim, gotovo isto koliko i super-salone sa sredine, do kasnih dve hiljaditih godina. Ovo je u suštini bila neverovano brza verzija automobila koji je veoma mali broj ljudi voleo, uprkos njegovoj prostranosti i praktičnosti.

Na tržištu postoje savršeni polovni modeli ove linije, sa neverovatno lepo dizajniranim enterijerima, opremljenih kožom, dok gotovo svaki od ovih AMG kolosa dolazi sa identičnim dvadesetoinčnim felnama ovog tjunera, gotovo sve jedinice poseduju dosta pređenih kilometara, dok one sa nižim stažom na otvorenom drumu dolaze i sa nešto višom cenom, naravno.

Svaka od ovih mašina, čak i one sa po 200.000 pređenih kilometara i dalje izgledaju veoma dobro, posebno unutra, gde su glavne kombinacije kože, alkantare i drveta, moderne danas, koliko i onda kada su kreirane. Neke od dodatnih karakteristika linije uključuju šiber, parktronik, COMAND informativno zabavne sisteme, kontrolu krstarenja, start bez ključa i mnogobrojnu tehnologiju.

Ovaj posebni model koji vidite u galeriji, dobio je nove slojeve farbe, zbog čega izgleda toliko čisto. Motori ove linije veoma su pouzdani i dugovečni, tako da ukupni dojam koji se stvara kada se sve uzme u obzir, jeste da ovaj model star 11 godina, sa dosta staža iza sebe i dalje predstavlja priliku koju ne bismo mogli da odbacimo kao lošu, posebno zbog toga što izgleda savršeno i prede kao mala maca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group