Veoma retki BMW M5 Electa specilano kreiran za italijansko tržište

Više slika

Više slika

Karavan verzija BMW M5 modela uvek je predstavljala specijalan automobil, ali je jedna varijanta predstavljala pravi izuzetak, a to je naravno 1995 M5 Touring ‘Electa’ specijalno izdanje...

Samo je 20 jedinica Electa M5 modela ikada kreirano posebno za italijansko tržište, a čak daleko značajnije jeste činjenica da je ova linija predstavljala poslednjih 20 dostupnih modela u Italiji.

Dodajte ovome činjenicu da je BMW proizveo svega 891 E34 M5 Touring modela, od kojih je 209 bilo kasnijih varijanti, opremljenih sa motorima zapremine 3,8 litara i šestostepenim manualnim menjačima. Ovi modeli su bili sačuvani isključivo za evopsko tržište.

Od ovih 891 modela generacije E34 BMW M5 Touring ikada proizvedenih, samo je dva automobila dobilo boju karoserije u nijansi Santorini Blue. Sada se jedan od njih nalazi na tržištu polovnjaka.

Ovaj BMW M5 Touring je uvezen u SAD početkom milenijuma i trenutno poseduje gotovo 155.000 pređenih kilometara na odometru. Uprkos ovoj relativno visokoj kilometraži ovaj automobil poseduje cenu od 129.990 dolara, što je za 30.000 više od najnovijeg modela M5.

Individualna boja predivnog Bavarca nije jedino što ga ističe od svih M5 Touring modela na tržištu. U putničkoj kabini kombinovana je Santorini Blue nijansa sa belom napa kožom, uključenom i na nebu enterijera.

Enthusiast Auto Group tvrdi da je kupila ovaj karavan performansi 2006. godine i kompletirala je mašinske servise, koji su doveli do konačne zamene nekih od ključnih komponenti motora, vodene pumpe, upravljačkog lanca, creva za hlađenje, razvodne kape, kvačila i zamajca. Takođe, tu su i dodatne modifikacije kao što je nova bregasta osovina, diferencijal ograničenog proklizavanja i laserski menjač modela Escort ZR4.

Ovaj model možda nije jeftin, ali ne smemo zaboraviti da je ovaj BMW M5 Touring jedan veoma poseban automobil koji dolazi iz neverovatne serije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group