Veličanstveni BMW 850 Ci model na tržištu polovnjaka u Češkoj

E31 generacija BMW 8-Series modela smatra se od strane brojnih ljudi jednim od najboljih dizajnerskih poteza ikada kreiranih u pogonu bavarskog brenda...

Sada, jedna od najunikatnijih verzija ovog bezvremenog dizajnerskog čuda nalazi se u prodaji na praškom tržištu. Ovaj češki lepotan, zahvaljujući svom izuzetnom stanju i karateristikama koje donosi, definitivno neće zahtevati previše vremena kako bi promenio ruke.

Ovaj posebni model predstavlja 850 Ci jedinicu iz 1995. godine i specijal je sam po sebi iz brojnih razloga. Pre svega, BMW je proizveo nešto malo preko 1.200 primeraka ovog modela u seriji od 1994. do 1999. godine, što je daleko manje od bilo kojih E31 8-Series modela bez dodatka Alpina u njihovom imenu.

Sa druge strane, ovo znači da on ne stiže sa petolitarskim M70 V12 agregatom, iz starije 850i linije, već pod haubom krije 5,4 litra veliku jedinicu sa 322 ks, koja svu ovu snagu šalje na zadnje točkove putem petostepenog manualnog menjača. Ovo je najmoćnija verzija ovog 5,4 litara velikog motora ikada smeštena u 8-Series modele, ali postoji još razloga zbog kojih bi se svako od nas automatski zaljubio u ovaj automobil.

Prvi i možda najvažniji jeste taj što je ova predivna mašina 850 Ci Individual, odnosno porudžbina specijalno prilagođena kupcu. Prema tome, ona dolazi sa unikatnim detaljima i finišima, koje nije moguće videti na normalnim 8-Series izdanjima. Na primer, kada pogledamo enterijer malo podrobnije, možemo primetiti da on poseduje kombinacije koje se potpuno uklapaju po pitanju boja. Od tapacirunga vrata, preko sedišta i kontrolne table, moguće je videti BMW Tobagoblau plavu boju, koja je eksluzivna M nijansa, nevezano sa tim što model nije iz ove divizije.

Kao što je moguće videti putem fotografija, ovaj automobil je u besprekornom stanju. Originalna oznaka da se ovde radi o individualno prilagođenom modelu i dalje je zakačena sa vozačeve strane. Automobil poseduje 87.831 pređeni kilometar ispod kaiša i izgleda kao da je nedavno sišao sa fabričke trake. U vreme pisanja ovog članka, poslednja ponuda za njega iznosila je svega 18.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group