Unikatni Volvo pikap na švedskom tržištu polovnjaka

Više slika

Više slika

Volvo nikada nije ponudio pikap verziju svoje 900 serije direktno iz fabrike, što je navelo najmanje jednog ljubitelja švedske cigle da za sebe kreira jedan ovakav model...

Ovaj specijalni Volvo 945 Pikap dostupan je na švedskom sajtu za polovnjake Blocket, po ceni od 10.700 evra i poseduje veoma impresivnu izradu.

Očigledno, najunikatniju karakteristiku ovog Volvo modela predstavlja njegova konverzija iz karavana u pikap. Kako bi se ovo izveo, njegov vlasnik je skinuo čitav krov, skratio ga i ponovo vratio na karoseriju, odmah iza vozačevog sedišta. Pošto vagon poseduje četvoro vrata, dvoja na zadnjem delu potpuno su zaptivena i iskorišćena su kao filter paneli između prednjih vrata i zadnjih krila.

Gepek je i dalje funkcionalan i poseduje krilo sa modela Volvo 965, dok je tovarni prostor obložen aluminijumom i dijamatskom oplatom radi snage i stila, sa štopaljkama sa V90 automobila na savršen način uklopljenim u modifikovani zadnji deo. Na kraju, ovaj 945 je finiširan u BMW metalik braon nijansi.

Kako bi spustio visinu vozila, vlasnik je svoju mašinu postavio na vazdušno vešanje, koje može biti podignuto ili spušteno po potrebi. Ovaj posebni Volvo dodatno je stilizovan širim prednjim i zadnjim rubovima ispod kojih se nalaze JR6 točkovi koji mere 17×10 inča.

Ispod haube ovog modela nalazi se turbodizel jedinica zapremine 2,4 litra, za koju prodavac tvrdi da je osvežena pre četiri meseca. D24 TIC motor kreiran je od strane Volkswagen Grupacije i bila je dobra za 121 kks i 243 Nm obrtnog momenta kada je bila nova. T3/T4 turbo punjač ugrađen je od strane prodavca, tako da bi njegov agregat trebalo da bude nešto snažniji u poređenju sa fabričkim. Zbog toga što se radi o dizelu, prodavac je u šali listovao svoj automobil u sekciji za traktore.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group