U prodaji neprikosnoveni Audi Quattro

Više slika

Više slika

Razvijen sa svetom relija na umu, u kome je postao prvi trkački automobil koji je preuzeo prednosti promenjenih pravila i osvojio sva takmičenja sa svojim pogonom na četiri točka, ovaj model je odmah privukao pažnju Najdžela Mansela, koji ga je kupio 13 juna 1984.

Čini se da je Najdžel, koji je u to vreme vozio za Lotus i živeo bezbrižno na Ostrvu Men, inače budući šampion Formule jedan, odlučio da proda automobil nakon što se preselio u Williams Grand Prix takmičenje.

Tokom svoje 32 godine postojanja, kupe sa četiri prstena je posedovao pet vlasnika, koji su ga održavali u savršenoj formi, ali, papirologija koja ga prati, pokazuje nam da je jednom u aprilu 1995.godine, bio podvrgnut naplati celokupnog osiguranja zbog navodne "krađe delova".

Međutim, nekoliko godina kasnsnije, automobil je podvrgnut detaljnoj restauraciji, tokom koje je njegovih 2.144 kubnih centimetra u petobrzincu dobilo posebnu pažnju, isto kao i vešanje zajedno sa celokupnim upravljačkim sklopom.

Uprkos 186.684 pređena kilometra, koje pokazuje na odometru, originalni, fabrički enterijerj ovog modela je neverovatno dobro očuvan, ali pravo čudo predstavlja to da se čak i posle detaljnih čišćenja i konstantnog korišćenja i dalje nalazi u automobilu.

Ovaj Audi Quattro iz 1984. godine sada preuzima još jedan izazov i pokušava sebi da pronađe novog vlasnika i toplo parking mesto, a njegovu prodaju je objavila agencija Silverstone Auctions u svojoj kolekciji klasičnih automobila.

Njegovu prodaju prate kopije registracione dokumentacije sa Ostrva Man i sve poreske prijave koje i dalje važe na Manselovo ime, trenutni sertifikat auto moto saveza Velike Britanije i primerak Audi Driver magazina čiju naslovnu stranu krasi upravo ovaj model. Procenjena aukcijska vrednost ovog legendarnog automobila iznosi između 25 i 30.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group