Tržište polovnih pikapova i krosover terenaca postaje jeftinije

Više slika

Više slika

Krosoveri i pikap modeli postaju sve popularniji izbor kupaca u Evropi, što je dodatno ograničilo njihovu amortizaciju onda kada se nađu na tržištu polovnjaka...

Zahvaljujući tome, trend padanja cena ovakvih modela širi se svetom kao cunami, posebno nakon ovogodišnje navale i popunjavanja čitavog segmenta.

Sudeći prema svetskim statističkim agencijama, od svih modela vozila koja će biti kupljena tokom ove godine, više od 30% njih predstavljaće krosoveri, pikapovi i terenske serije u punoj veličini. Ovakav porast interesovanja dolazi zbog kombinovanih faktora koji su tokom posledjih nekoliko godina doveli do velikog porasta popularnosti krosover i svih ostalih vozila vezanih za terenski segment, dok ludilo koje je nastalo ne misli da prestane. Sada, kao što znamo, trend krosovera, pikapova i terenaca dominira svetom, daleko nadmašujući tradicionalne modele automobila u odnosu od gotovo dva prema jedan.

Ovo je naravno loša vest za sve dilere koji pokušavaju da prodaju potpuno nove modele, ali takođe, savršena prilika za sve kupce koji žele da za sebe osiguraju dobar posao. Kako je objašnjeno, "ukoliko kupite tri godine star terenac, koji košta manje za 10 do 15 hiljada evra manje od potpuno novog modela sa kojim ga možete uporediti, onda je to atraktivnija varijanta za sve kupce".

Ovaj trend će se prema očekivanjima, nastaviti tokom nekoliko sledećih godina, dok stručnjaci predviđaju da će tokom sledeće godine biti dodatnih 4,1 milion modela na tržištu polovnjaka, što će dovesti do pojačanja sa još 3,9 miliona, godinu dana kasnije.

Kada imamo u vidu povećanje cena novih vozila, ne predstavlja nikakvo iznenađenje što se brojni kupci okreću sve više nešto pristupačnijim opcijama. Ovo uglavnom znači da se svi koji vole terence, mogu opredeliti za jeftinije modele na tržištu polovnjaka, a poplava krosovera, pikapova i SUV linija označava veći izbor i još niže cene.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group