Seat iznenadio Kralja Filipa

Tokom nedavne posete Kralja Filipa VI Seatovoj fabrici u Španiji, kompanija je iskoristila priliku da obraduje kralja...

 

Dok su mu prikazivali neke od budućih modela ovog prizvođača, među njima se našla i Ibiza prve generacije sa 1.5 motorom u metalik zlatnoj boji. Automobil je bio prvi model koji je vozio Kralj Filip, a bio je poklon njegovog oca Kralja Juana Carlosa za 18ti rođendan, još 1986. godine.

Kralj nije krio oduševljenje kada je ugledao automobil. "Sigurno se setio svog prvog automobila, studentskih dana, 18 godina...", rekao je Isidre Lopez, direktor klasičnih automobila u Seatu, koji je predvodio tim koji je obnovio ovaj model. 

Posao nije bio lak, pošto automobil nije bio paljen više od 16 godina, a kilometraža je očitavala 152 000 kilometara. Najteži deo je bio da se obnovi dotok goriva i pokrene sam motor, pošto je dugo bio van prometa. 

Promenjena je boja, gume, točkovi. Pored restauracije automobila, on je dobio i neke unikatne detalje, kao što su nova sedišta, koja su napravljena prema konstituciji Kralja Filipa. 

Iznenađujuće, ovaj automobil nije ponuđen kao poklon Kralju, već će postati deo Seatovog muzeja, koji sada obuhvata preko 250 klasičnih auotmobila.

O.R:

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group