RHD Mazda RX-7 iz devedesetih zadovoljava sve potrebe za brzinom

Više slika

Više slika

Kada se radi o ikoničnim Japancima izvoženim širom sveta, samo nekoliko modela može biti bolje od treće generacije Mazda RX-7 automobila...

Ova linija posedovala je prve masovno proizvodene sekvencijalne sisteme duplih turbopunjača. Model koji vidite u galeriji proizveden je 1992. godine i poseduje volan sa desne strane. Snaga modela dolazi iz 13B rotacionog motora sa duplim turbinama, koji svu snagu šalje na zadnje točkove putem manualnog petostepenog menjača.

Doduše, ovaj automobil takođe poseduje i nekoliko modifikacija, nalik Tien amortizerima, specijalni auspuh, Mien ECU tjiniranje i sedamnaestoinčne točkove sa Yokohama Advan gumama. Dodatno, jedinica je ponovo ofarbana u svoju fabričku boju i originalnu nijansu crne, pre postavljanja nove haube sa otvorima za vazduh i branika, sa integrisanim maglenkama, koji mu daju nešto agresivniji izgled.

Unutra možemo videti crna platnena sedišta, moderan audio sistem i specijalan šalt hebl, koji se slažu sa HKS bust kontrolerom i anodizovanim Sparco upravljačem. Prodavac ovog modela tvrdi da je prešao 107.000 kilometara, što se poklapa sa izveštajima inspekcije izvršene prošlog decembra.

Sveukupno, ne možemo reći da je ovo preterano mala kilometraža, ali je za primerke u našim uslovima više nego odlična, mada i bez svih ovih "skromnih" modifikacija, ovi modeli deluju i ponašaju se krajnje opasno na drumu, u maniru legendarnih sportskih linija kompanije Mazda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group