Retki BMW M3 Evo II iz 1988. godine se prodaje na aukciji

Više slika

Više slika

BMW M3 Evo II E30 iz 1988. godine pojaviće se na aukciji u ponedeljak, 29. juna i on predstavlja pravi dragulj u svetu kolekcionara.

BMW M3 generacije E30 smatra se jednim od najboljih M automobila ikada, a cene su u porastu poslednjih godina. Nakon uvođenja 'redovnog' E30 M3, BMW je predstavio Evolution I ubrzo nakon toga, a u martu 1988. godine, lansirao je Evolution II, zajedno s mnoštvom nadogradnji.

Budući da je ovo Evolution II, pokreće ga četvorocilindrični prirodni aspiracioni motor sa 217 KS, koji je povezan sa petostepenim ručnim menjačem. Nadogradnje su nastale u obliku izmenjenog Bosch sistema, upravljanja motorom, novih klipova, lakšeg zamajca i efikasnijeg usisa vazduha. Automobil je takođe došao sa većim felnama od 16 × 7,5 inča sa gumama 225/45.

Mnoštvo vizuelnih promena takođe izdvaja M3 Evolution II, uključujući tanje staklo i lakše branike.

Automobil je proveo mnogo svojih formativnih godina u rukama nemačkih vlasnika, pre nego što je sredinom 1990-ih izvežen u Veliku Britaniju. Motor je preuređen pre oko 4.800 km i, sve skupa, automobil ima pređenih 202.165 km na satu.

Iako je to puno, automobil ima opsežnu dokumentovanu istoriju servisa i čini se da su o njemu dobro brinuli.

Ne zna se kolika će početna cena ovog retkog auta biti na aukciji, ali stručnjaci smatraju da će on dostići prilično finu cifru.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group