Prodat 1960 Jaguar XK15

 Razlika između modernog XK modela i njegovog pandana iz prošlosti je pet decenija, tokom kojih je postao veoma poštovan među entuzijastima, pa odatle i visoka cena...

 

Jaguar XK150 Drophead Coupe je napravljen u 264 primeraka, pa je mogućnost da primetite jednog na ulici, ravna nuli. 

Ovaj primerak automobila je obnovljen 1960. godine kada je prebačen u Jaguarov salon u Njujork u Americi. Ovde je prvi vlasnik J M Boscoe, došao da preuzme automobil i prebaci ga u Sakramento, gde je proveo dosta vremena i prešao 40 000 milja, dok nije prodat. 

Novi vlasnik ga je odveo u Nevadu gde je ostao do 2009. gde je otkriven u istom stanju i sa istom cifrom na satu. 

Iste godine je vraćen u Britaniju, na pregled koji je utvrdio da je Drophead Coupe u potpuno originalnom stanju. Nekoliko tragova korozije je bilo pristuno, tako da je morao da prođe kroz delimičan oporavak, koji ga je vratio u prvobitnu slavu. Tokom reastauracije motora, 2.8 sa 220ks, u potpunosti je izvađen iz automobila i sređen. 

Rad ne prebacivanju na levu stranu je odradio MRC Restoration, a enterijer je obnovio Suffolk i Turley. Pre nego što je našao novog vlasnika, osvojio je nekoliko nagrada na takmičenjima.

"Jaguar XK150 je bez sumnje najbrži i najbezbedniji automobil. Tih je i rafinisan mehanički, a i veoma udoban. Nemamo drugi primer koji možemo da vam damo za ovaj novac", napisao je Autocar u ono vreme. 

O.R

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group