Prodaje se polovni McLaren Senna GTR

Jedan od prvih McLaren-ovih Senna GTR modela isporučen ranije ove godine biće stavljen na aukciju 30. novembra u Abu Dabiju.

Senna GTR je proizvodno vozilo koje je usmereno na trkačku stazu i na trkačke performanse i zbog toga je originalni vlasnik ovog auta odlučio da ga proda. Pokreće ga isti 4-litarski V8 motor sa dvostrukim turbo-punjačem koji se nalazi i na običnom Senna modelu, ali ima novi Inconel i titanijumski izduvni sistem koji oslobađa snagu i rezultira sa ukupno 814 KS i 590 lb-ft (800 Nm) obrtnog momenta.

Još je važnija činjenica da je Senna GTR lakši, sa svega 1,188 kg, što mu omogućava odnos snage i težine od 648 KS po toni. Snaga se šalje u zemlju putem istog sedmostepenog automatskog dvostrukog kvačila sa automatskim menjačem kao i kod standardnog Senna modela. Automobil takođe koristi Wet, Track i Race module.

Agresivni aerodinamični delovi krase spoljašnjost Senna GTR-a i uključuju uzdignuto zadnje krilo koje pomaže da ovaj auto bude stabilan i da se bolje "priljubi" na put po kojem se vozi.

Ovaj konkretni Senna GTR je broj 17 od samo 75 jedinica koje će biti izgrađene i prešao je samo 64 kilometra. Ono što je posebno intrigantno kod ovog automobila je to da je procenjena aukcijska cena između 1,5 i 1,75 miliona dolara, što je ogromna cifra za polovan auto.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group