Prodaje se polovni Koenigsegg One:1 po neverovatnoj ceni

Više slika

Više slika

Ekstremno retki Koenigsegg model iz 2015.godine, One:1, traži novi svog novog vlasnika…

U svetu postoji samo sedam primeraka One:1 modela, uključujući fabrički prototip koji je takođe prodat. Primerak koji možete videti u našoj galeriji jedini je sa volanom sa desne strane, ali je pogodan i za one ljude kojima je potreban volan sa leve, pošto listing obećava mogućnost konverzije u Koenigsegg fabrici.

Koenigsegg One:1 je apsolutna zver od automobila. Njega pokreće 5.0 litarski twin-turbocharged V8 koji izbacuje neverovatnih 1.360 konjskih snaga, uz 1.371 Nm obrtnog momenta. Automobil najveći deo svoje mehanike deli sa Agera RS modelom poznatim po obaranju brojnih rekorda, uključujući i dvosmerni rekord maksimalne brzine sa 447 kilometara na čas pre dve godine. Model o kom govorimo razvio je 395 kmh tokom jednog događaja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Njegov eksterijer krasi predivna tamno plava karbonska boja, sa akcentima od sivog i belog karbona, plavim kočionim kleštima i karbonskim točkovima. Originalni vlasnik je tražio brojne plave akcente na svom automobilu, uključujući one na sedištima i instrument tabli, kao i brojne crno anodizovane aluminijumske elemente.

Inače, u septembru prošle godine, jedan Koenigsegg One:1 zaplenjen je od podpredsednika Ekvatorijalne Gvineje i prodat je po ceni od 4.6 miliona dolara tokom aukcije. Model o kom govorimo ima cenu od 7.2 miliona dolara, a prešao je 11.426 kilometara. Da li će neko biti voljan da plati tu cenu? Moraćemo da sačekamo i vidimo.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group