Predivni BMW M3 CSL sa svega 4.698 na odometru

Novi BMW M4 CSL poseduje sve prave sastojke da postane neverovatno dobar model za vožnju, ali ostaje da vidimo da li može da dostigne veličinu ikonične M3 CSL linije iz kultne generacije E46...

Proizvden između juna i decembra 2003. godine, ovaj model predstavlja samo jedan od svega 1.383 CSL koji danas postoje. Krajem ovog meseca, ovaj posebni primerak u gotovo fabričkom stanju odlazi na aukcijski blok kuće Rm Sothebys, u okviru njenog Motorworld Munchen događaja.

M3 CSL o kome je reč finiširan je srebrno sivom metalik bojom i kompletiran je jula 2003. godine. Ova mašina originalno je kreirana za japansko tržište, ali je igrom slučaja ostala u Evropi. Automobil je specifikovan brisačima na farovima, parking senzorima, senzorima za kišu i Xenon farovima. Ono što ga čini još poželjnijim jeste činjenica da je vožen svega 4.698 kilometara od kada je izašao iz fabrike i da je održavan u savršenom stanju od strane trenutnog vlasnika, formrajući deo njegove muzejske postavke.

Sa činjenicom da je bio izložen u muzeju tokom poslednjih godina na umu, kompanija RM Sotheby’s ističe da bi automobil trebalo da prođe mehaničku inspekciju pre nego što se ponovo vrati na drumove. Ova jedinica izgleda izvanredno i deluje da je u savršenom stanju, bez ikakvih znakova oštećenja. Ne samo da njegova boja deluje perfektno, već je i putnička kabina potpuno nova, posebno alkantara koja krasi njegove kadice i upravljač.

Prema podacima iz nemačke fabrike, ovaj M3 CSL je težak 110 kilograma manje od standardne E46 M3 jedinice, dok je njegov šestocilindrični S54B32 motor bio opremljen novim bregastim osovinama i ventilima, povećavajući snagu na 355 ks i 370 Nm obrtnog momenta. Automobil se takođe ističe od drugih iz treće serije zahvaljujući brojnim unikatnim eksterijernim karakteristikama, uključujući i redizajnirani prednji deo, zadnji difuzor, unikatne točkove, aluminijumsku haubu i krov od izloženih ugljeničnih vlakana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group