Porsche 911 iz 1980. inspirisan čuvenim modelom

Više slika

Više slika

Porsche 911 inspirisan modelom koji je vozio popularni glumac i obožavalac trkačkih automobila, Stiv Mekvin, će definitivno privlačiti najveću pažnju na jednoj aukciji.

Ovaj model iz 1980. godine je kreiran po uzoru na primerak koji je vozio Stiv Mekvin 1960. godine i trenutno se nalazi na putu ka Mecum Auctions u Montereju, gde će biti prodat sledećeg meseca.

Bisimoto Engineering je bio zadužen za kreiranje ovog automobila, čija je škriljac siva paleta boja identična atraktivnoj šemi modela 911T koji je otvorio čuvenu trku Le Mans. Spoljašnjost automobila je ostavljena da sija u svoj svojoj veličanstvenoj i prelepoj slavi, oslobođena svih nepotrebnih aerodinamičnih elemenata i dubokih otvora vazdušnih usisnika.

Snaga ovog modela dolazi iz ravnog šestocilindričnog motora zapremine 3,6 litara, kompletiranog individualnim sistemom protoka goriva, usisnom granom sa modela 911 GT3 i kompletom besprekornog izduvnog sistema. Sve ovo pruža 316 ks, što je i više nego dovoljno za automobil koji je težak svega 1100 kg.

Ozbiljna pažnja je takođe posvećena upravljanju ovog modela 911, tako da je umesto standardnog vešanja došao komplet specijalno prilagođenih amortizera, koji obećavaju beskonačnu količinu pritiska.   

U enterijeru se nalaze karakteristična aluminijumska sedišta, Momo Prototip volan i zaštitini kavez postavljen na četiri tačke.

Očekuje se da će ovaj automobil biti prodat po ceni između 135.000 i 175.000 $, dok celokupna sredstva odlaze u dobrotvorne svrhe za Boys Republic, zajednicu koja se bavi problematičnom decom u Kaliforniji.

Stiv Mekvin je bo poznati ljubitelj automobila, motora, trka i brze vožnje, dok je prilikom studija dodatno zarađivao novac kao profesionalni vozač motocikala. Slavni glumac je u mnogim svojim filmovima vozio neke od najboljih mašina svog vremena.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group